eur:
391.52
usd:
361.3
bux:
73416.22
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

Letargia Németországban Schumacher kiesése után

Szinte egy csapásra elillant Németországban az a győzelmi láz, amely a Forma-1-es Japán Nagydíjat, és ezzel együtt Michael Schumacher újabb elsőségéhez fűzött reményeit jellemezte.

Az országos német lapok hétvégi számukban még címlapon tudósítottak a hétszeres világbajnok rendkívül jónak tartott esélyeiről, és szinte sugallták az olvasóknak, hogy nem történhet kudarc.

Noha teljes felmérést még nem hoztak nyilvánosságra, az első értesülések szerint a televíziók képernyői előtt a futamot minden korábbinál többen szurkolták végig, illetve egészen tizenhét körrel a befejezésig, amikor a Ferrari versenyzője motorhiba miatt a verseny feladására kényszerült.

A német sportszeretők többsége abban reménykedett, hogy a labdarúgók nyári sikere után Michael Schumacher újabb, hatalmas diadallal búcsúzik, ehhez pedig egy esetleges szuzukai győzelem  a Brazil Nagydíj előtt rendkívül kedvező feltételeket biztosíthatott volna.

Győzelem helyett motorhiba és kiesés

A Ferrari motorja viszont elromlott, így Schumacher vezető pozícióban kénytelen volt feladni a viadalt, és a futam az ötödik helyről rajtoló spanyol Fernando Alonso sikerét hozta, így a Renault pilótája tíz pontos előnyt szerzett riválisával szemben.

A helyi szakértők még találgatnak ugyan, de csak a legoptimistábbak bíznak a csodában. Ehhez ugyanis az kell, hogy a német sztár megnyerje az interlagosi futamot, Alonso pedig ne szerezzen pontot.

Azt ugyanakkor az idézett szakértők is elismerik, hogy a címvédőt nem ilyen fából faragták. Motorhibát pedig még ellenfelei sem kívánnak Alonsónak, hiszen Monzában hasonló motorhiba miatt a spanyol versenyző is a verseny feladására kényszerült.

Schumacher sem lát már esélyt a sikerre

A pályafutásának páratlan befejezéséhez, és egyben a nyolcadik világbajnoki címhez fűzött reményeket maga Michael Schumacher is eloszlatta.

"A csoda egyszerűen nem történhet meg" - jegyezte meg a mostani kudarcot rendkívül rokonszenvesen viselő, 37 éves versenyző a német televíziónak.

Schumachernek még ahhoz is volt ereje, hogy maga vigasztalja a Ferrari legénységét, és emlékeztessen arra, hogy az élet azért megy tovább. Nyilatkozata általános vélekedés szerint csak tovább növelte amúgy is átlagon felüli sportemberi erényeit.

Egy apró reménysugarat - talán akaratán kívül - azért mégis hagyott. Közölte ugyanis, hogy az elkövetkező két napot az erőgyűjtés érdekében a családja körében tölti. Szerdától azután megkezdi a felkészülést a brazil Grand Prix-ra.

Címlapról ajánljuk

Három magyar kardvívónő a legjobb 16 között

Mind a két magyar kardvívónő legyőzte olasz ellenfelét a legjobb 16 közé jutásért a párizsi olimpián, a fegyvernem női egyéni versenyében, a párizsi olimpián. Szűcs Luca 15-10-re verte Martina Crisciót, Pusztai Liza 15-12-re Michela Battistont, de ott van a nyolcaddöntőben Márton Anna is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×