eur:
389.26
usd:
360.86
bux:
68450.36
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

"MLSZ - Maffia" - egyesített szurkolói tüntetés képekkel

Békésen zajlott le és ért véget a szurkolók tüntetése a budapesti Roosevelt téren, melyen hat klub - a Ferencváros, az Újpest, a Honvéd, a Diósgyőr, a Debrecen és a Fehérvár - hívei a sportág hazai irányítóinak alkalmatlanságára akarták felhívni a figyelmet.

A drukkerek petíciót nyújtottak át a 2012-es Eb rendezésére pályázó magyarországi versenyhelyszíneket pénteken Budapesten tanulmányozó UEFA szemlebizottságnak.

A demonstráció főszervezője, Magyar Balázs, a Ferencváros Szurkolók Szövetségének (FSZSZ) elnöke a jelenlévő mintegy 500 szurkolókhoz szólva arról beszélt, hogy a drukkereket az MLSZ nem tekinti egyenrangú partnernek.

Hibákat és igazságtalanságokat kértek számon az MLSZ vezetőin

Magyar Balázs beszélt a stadionok lehangoló állapotáról, arról, hogy a nyújtott szolgáltatások és a magyarországi mérkőzések alacsony színvonalához képest indokolatlanul drágák a belépőjegyek, és bírálta a magyar futballvezetőket, akik "számtalan érthetetlen, következetlen és igazságtalan döntéssel sújtották" a drukkereket.

Megjegyezte: a korábban szembenálló szurkolói csoportok egységesen léptek fel egy közös célért, megmutatták, hogy súlyos hiba csőcseléknek beállítani őket. Reményét fejezte ki, hogy sikerül megfelelő kapcsolatot kialakítani a szövetséggel, és az eddigieknél sokkal komolyabban veszik az illetékesek a drukkereket.

Az FSZSZ vezetője nem tudta megmondani, hogy egy esetleges vezetőségváltás az MLSZ-ben megoldhatja-e a helyzetet. Úgy vélekedett: nem a személyeken, hanem a felfogáson van a hangsúly, ez utóbbin kellene változtatni.

"A fociért élünk, nem belőle"


Tüntetés a magyarországi foci-Eb ellen (képgaléria)

A drukkerek több transzparenst is kifeszítettek, melyeken a magyar-horvát közös Eb-rendezés és a magyar futballvezetők ellen tiltakoznak.

"Új makettek? Rendezzünk gombfoci Eb-t!" - olvasható az egyik kiíráson, míg egy másikon pedig ez áll: "A fociért élünk, nem belőle".

A drukkerek egy drapérián üzentek az UEFA szemlebizottságnak is, melyen az Eb logója mellett az alábbi felirat látható: "Say no, mondj nemet!"

A drukkerek kórusban szidták a Magyar Labdarúgó Szövetséget (MLSZ) és annak elnökét, Kisteleki Istvánt.

Az MLSZ hivatalos reakciója


"Az MLSZ elnöke - a 2012. évi labdarúgó Európa-bajnoki pályázati bizottsággal közösen - a Sofitel Hotel közelébe tervezett szurkolói tüntetésről közvetlenül Magyarországra érkezésükkor tájékoztatta az UEFA delegációjának tagjait.

A tekintélyes szakvezetők közölték, hogy nem kívánnak beleszólni a magyar labdarúgás belügyeibe. Arra kérték vendéglátóikat, hogy más szállodában helyezzék el őket.

A petíciót az MLSZ képviselője a Sofitel Hotel előtt átvette, és azonnal továbbította az éppen az UEFA képviselőivel tárgyaló Kisteleki Istvánnak. Az MLSZ elnöke a petíciót megismertette az UEFA szakvezetőivel, akik leszögezték: nem szándékuk és nem feladatuk az MLSZ és a szurkolók kapcsolatát minősíteni."

Címlapról ajánljuk
Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

A kínai–európai kapcsolatok megerősítése lehet Hszi Csin-ping európai körútjának legfőbb célja – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok és Diplomácia Tanszékének oktatója. Bartók András arról is beszélt, hogy milyen témák kerülhetnek a középpontba a kínai államfő magyarországi látogatásán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ugrik az OTP!

Ugrik az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában délutánra már határozott pluszban vannak a tőzsdék és Amerikáabn is folytatódhat az emelkedés. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telik a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×