eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

"A bögyünkben vannak a szerbek"

Szinte minden vízilabda-rajongó szerb-magyar Eb-döntőt jósolt a férfiaknál. A két válogatott ezúttal is toronymagasan a mezőny fölé nőtt, és vasárnap este ismét az aranyéremért csap össze egymással.

Túl azon, hogy mind a házigazdák válogatottja, mind Kemény Dénes szövetségi kapitány legénysége százszázalékos eredménysorral, játszi könnyedséggel nyerte hatos csoportjának körmérkőzéses küzdelmeit, és lépett ezzel tovább azonmód a legjobb négy közé, a péntek esti elődöntőben is gyakorlatilag edzőmeccs jellegűvé egyszerűsödött találkozón, különösebb erőlködés nélkül intézte el aktuális riválisát.

Az idei Európa-bajnokság meglepetéscsapata, a négy közé az olaszok legyűrésével jutó románoké hét góllal maradt alul a világbajnoki címvédő szerbekkel szemben, míg a feljövőben lévő, és az Eb harmadik legerősebb együttesének titulált, idei Világkupa-bronzérmes, Világliga-döntős spanyolok hat találatnyi különbséggel kaptak ki az olimpiai bajnok magyar gárdától.

Bizakodó magyar kapitány

A két győztes tehát egyértelműen más, a többiekénél jóval magasabb szintet képvisel, és ahogyan az utóbbi esztendők gyakorlatilag minden valamirevaló világversenyén, most vasárnap este, Belgrádban is egymás között döntik el az elsőség kérdését.

Például azon, hogy - amint arról Kemény Dénes már itt, a szerbiai Eb-n is beszélt - a fiúk belőjék azokat az emberelőnyös helyzeteket, amelyeket nem sikerült például a júniusi, budapesti Világkupa-döntőben.

"Ehhez magabiztosság is kell, amire pedig a tudásuk lehet a biztosíték" - fogalmazott a kapitány.

Elszánt hazaiak

A szerbeknél hasonlóképpen adott a tudás, az önbizalmukat pedig növelheti - miként növelte is az eddigi meccseken - ama tény, hogy hazai medencében, a Tasmajdan uszoda vizében játszanak, s még inkább az, hogy ott van-lesz mögöttük a fanatikus szurkolóhad, a buzdítástechnika összes kellékével felszerelve.

Ráadásul a nyilatkozataik is egyértelműek: nem tudják elképzelni, hogy ne ők nyerjék az Eb-t - 2001 és 2003 után sorrendben harmadszor is.

"Nekünk mindig arra kell gondolnunk, hogy mi vagyunk az Európa-bajnokok és azok is maradunk, ha a legjobbunkat nyújtjuk. Idehaza pedig végképp minden erre kötelez bennünket" - fogalmazott szövetségi kapitányuk, Dejan Udovicic.

Megijedni persze nem szabad, akármennyire félelmetes is a Tasmajdan teltház előtt mintegy hatezer drukkertől hangos nézőtere.

Elég a szerbek uralmából!

"A tavalyi, sajnos elveszített Világkupa-döntőben volt szerencsém már megtapasztalni az itteni hangulatot, a füttykoncertet is, de hát ez van, erre is fel kell tudnunk készülni, hogy nem éppen barátságos a közönség. Amúgy meg kemény csatát, szoros meccset várok, reményeim szerint magyar sikerrel" - mondta a spanyolok elleni elődöntő után Madaras Norbert, aki két gólt is vállalt az elődöntőbeli győzelemből.

"A bögyünkben vannak a szerbek mindenekelőtt a minapi, margitszigeti Világkupa-döntőben elszenvedett vereségünk miatt. Bár eléggé fáradtak vagyunk, mindenki fogadkozik, hogy visszaadjuk nekik a kölcsönt, méghozzá itt, Belgrádban" - ígérte Varga Dániel, aki négyszer is bevette az ibériaiak kapuját, és a Kemény-csapat egyik legjobbja volt pénteken.

A center Kis Gábor volt, aki a vasárnap Eb-döntő várható kimeneteléről csak ennyit mondott: "természetesen biztos vagyok benne, hogy mi győzünk".

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×