eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga

MLSZ: a Fradi gyújthat örömtüzeket, de licence nem lesz

Elsőfokon, nem jogerősen megsemmisítette a Magyar Labdarúgó Szövetség határozatát és a fellebbviteli licencadó testület döntését a Ferencváros kizárásával kapcsolatban a Fővárosi Bíróság. A testület ugyanakkor azt nem állapította meg, hogy a felperes FTC Zrt. rendelkezik a licencjoggal. Helmeczy László, az MLSZ jogi alelnöke az InfoRádióban közölte: fegyelmi eljárást indítanak a Fradi ellen.

Elsőfokon a Ferencváros győzött a Fővárosi Bíróságon

, miután a testület megsemmisítette az MLSZ fellebbviteli UEFA licencadó testületének azon határozatát, amely szerint a Ferencváros nem vehet részt a magyar labdarúgó Nemzeti Bajnokság első osztályú küzdelmeiben.

Az MLSZ jogi alelnöke az InfoRádióban a hírrel kapcsolatban hangsúlyozta: a bíróság ítélete arra is kitért, hogy a döntéssel a Ferencváros nem kapja meg a licencet.

A per nem használ

"Lehet a Fradi háza táján nagy győzelmi örömtüzeket gyújtani, csak egy a baj: ezeknek a határozatoknak a megsemmisítése nem azt jelenti, hogy a Ferencvárosnak van licence. Szerintem a Ferencvárosnak ez a per sem az NB1-es szereplés elérésében, sem a nemzeti szövetséggel ápolt kapcsolataiban nem használ. Lefolytatjuk a fegyelmi eljárást a Ferencváros ellen, nem azért, mert bírósághoz fordult, hanem mert nem ahhoz a testülethez, amelyet neki az alapszabály engedélyez" - mondta Helmeczy László.

Az MLSZ alelnöke emlékeztetett: az FTC jelenleg sem felel meg a licenc feltételeinek. Helmeczy László úgy vélte: az MLSZ szidalmazása helyett inkább arról kellene beszélni, hogy nincsenek meg a klubnál miért nincsenek meg a feltételek.

Jogi csűrcsavarás

"Még ma is tartoznak a játékosoknak, a klub mérlege több száz millió forintos negatívumban van... Adjuk fölöslegesen a munkát a bíróságnak, miközben a Ferencváros jelenlegi vezetése nem az érdemi dolgokkal foglalkozik, hanem mindenféle jogi csűrcsavarással próbálja áthárítani az MLSZ elnökségére az őket terhelő felelősséget" - fogalmazott a szövetség jogi alelnöke.

Címlapról ajánljuk
Bánhidi Bence: a lecke fel van adva

Bánhidi Bence: a lecke fel van adva

A magyar férfi kézilabda-válogatott tagjai szerint a rossz kezdés volt az Egyiptom elleni vereség oka, de arra lehet építeni, hogy nyolcgólos hátrányból is felállt a csapat.

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tart előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért támogatja annyi ország Oroszországot, mi a nagyság titka, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 27. 18:16
×
×
×
×