eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

A Fradinak adott igazat a Fővárosi Bíróság

Elsőfokon, nem jogerősen megsemmisítette a Magyar Labdarúgó Szövetség határozatát és a fellebbviteli licencadó testület döntését a Ferencváros kizárásával kapcsolatban a Fővárosi Bíróság. A testület ugyanakkor azt nem állapította meg, hogy a felperes FTC Zrt. rendelkezik a licencjoggal.

Elsőfokon a Ferencváros győzött a Fővárosi Bíróságon, miután a testület megsemmisítette az MLSZ fellebbviteli UEFA licencadó testületének azon határozatát, amely szerint a Ferencváros nem vehet részt a magyar labdarúgó Nemzeti Bajnokság első osztályú küzdelmeiben.

Bár az FTC először megkapta az első osztályú induláshoz szükséges licencet, ám ezt a döntést a másodfokú licencadó bizottság július 13-án visszavonta, majd saját határozatát megváltoztatva 17-én mégis újra megadta. Ezt követően az MLSZ feloszlatta a testületet, és hatályon kívül helyezte annak határozatait.

Még sincs licencjog

Az új fellebbviteli testület később úgy döntött, hogy az FTC-nek nem adja meg a licencet. A bíróság ezt, a testületet feloszlató határozatot, valamint az új testület licencet megtagadó határozatát semmisítette most meg.

A bíróság ugyanakkor azt nem állapította meg, hogy az eredeti döntés értelmében az FTC rendelkezne a licencjoggal.

Nem mondtak konkrétumot

A Fővárosi Bíróság döntésében utalt arra: a május 31-i, az FTC számára még kedvező határozatot az MLSZ elnöksége arra hivatkozva helyezte hatályon kívül, hogy az alapszabályba vagy jogszabályba ütközik.

A bíróság egyetértett a Ferencváros érvével, mely szerint az elnökség nem nevesítette, konkrétan melyik jogszabályt sértette meg a másodfokú fellebbviteli bizottság, amikor megadta a Ferencvárosnak az indulási jogot az NB I-ben.

Az elnökség jogtalan volt

A bíróság hangsúlyozta: az alperes MLSZ alapszabálya szerint a licencadó testületek függetlenek, tehát az MLSZ elnöksége nem avatkozhat be a licencadó eljárásba azzal, hogy megsemmisíti a bizottság határozatát.

A bíróság szerint a másodfokú licencadó bizottság döntése megfellebbezhetetlen, tehát az elnökségnek nem volt joga beavatkozni döntésébe.

Az MLSZ-t a bíróság 51 ezer forint perköltség megfizetésére kötelezte, az ítélet ellen 15 napon belül lehet fellebbezni.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:28
×
×
×
×