eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Budapest újabb világbajnokságot rendezhet

A Nemzetközi Triatlon Szövetség a hétvégén Lausanne-ban rendezett vébé után a helyszínen tartott hétfői kongresszusán 30:19 arányban úgy döntött, hogy 2010-ben Budapest adhat otthont az olimpiai távú világbajnokságnak. A magyar főváros mellett az angliai Salford pályázott az eseményre.

"Nagyon boldogok vagyunk. Külön öröm, hogy nagyon erős volt a másik pályázat is, így még nagyobb sikernek tartom a kongresszus határozatát. Egyébként a vártnál nagyobb különbséggel kaptuk meg a rendezés jogát" - mondta Márkus Gábor, a magyar szövetség szakmai alelnöke.

A sportvezető szerint Budapest történelmi hagyományaival és nevezetességeivel előzte meg a Manchester melletti Salfordot, amely állandó állomása a Világkupa-sorozatnak.

A rivális elsősorban azzal próbált érvelni, hogy a magyar fővárosban még egyetlen triatlonversenyt sem rendeztek, és jelenleg a feltételek sem adottak hozzá.

"Budapest garanciát vállalt a városligeti csónakázó tó kimélyítésére, azaz úszhatóvá tételére, ami az egyetlen szükséges beruházás az eseménnyel kapcsolatban. A 3 milliárd forintba kerülő fejlesztés várhatóan 2008-ra készül el. Emellett a tiszaújvárosi Világkupa-verseny szervező gárdájának tízéves tapasztalata nyilvánvalóan garanciát jelent a színvonalas rendezésre" - mondta Márkus, aki hozzátette, 2008-ban, de legkésőbb 2009-ben tesztversenyként Budapesten is lesz Vk-viadal.

Budapest nem Tiszaújváros helyett, hanem mellett kerülne be a Vk-sorozatba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×