eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. szeptember 1. vasárnap Egon, Egyed

Raikkonen és Button indulása is kérdéses

Kimi Raikkonen azóta fájlalja hátát, hogy a törökországi versenyen kicsúszott, Jenson Button pedig Monzában bukott hatalmasat, és fejfájásra panaszkodik.

Kimi Raikkonen a Török Nagydíjon egy defekt után csúszott ki a pályáról és ütközött a falnak.
/>/>
/>/>Már a baleset után is hátfájásra panaszkodott, ám ez azóta sem múlt el, így a finn pilótának ki kellett hagynia az eheti monzai teszteket.
/>/>
/>/>Jenson Button éppen ezen a több napos monzai teszten bukott hatalmasat.
/>/>
/>/>A híres-hírhedt Parabolica kanyarban 250 kilométer/órás sebességnél elvesztette uralmát a Honda felett, és a korlátnak csapódott. Az angol pilóta ugyan saját erőből szállt ki az autóból, de azóta is fejfájásra panaszkodik.
/>/>
/>/>

A két versenyző jövő hétvégi monzai indulásáról az orvosok döntenek majd. />
/>/>Az olasz pálya a Forma-1 egyik leggyorsabb helyszíne, így különösen nagy igénybevételt jelent a pilóták számára.
/>/>
/>/>Amennyiben valamelyikük nem indulhat, Raikkonen helyét ideiglenesen (akárcsak az eheti teszteken) az angol Gary Paffett veheti át (de akár még a kolumbiai Juan Pablo Montoya is visszahívható!), míg Button helyére a szintén angol tesztpilóta, Anthony Davidson pályázhatna.
/>/>
/>/>A Forma-1-es teszteken 1986 óta kötelező teljes pályaszemélyzet és mentőhelikopter (akárcsak a versenyeken) készenlétbe állítása, azután hogy az olasz Elio de Angelis halálos balesetet szenvedett egy tesztelésen.

Címlapról ajánljuk

Az EU jövőjére is hatással lehetnek a vasárnapi németországi tartományi választások

Reggel nyolc órakor megnyíltak a szavazóhelyiségek és megkezdődtek a parlamenti választások két németországi tartományban, Szászországban és Türingiában. Noha az egykori NDK-hoz tartozott keletnémet tartományokban helyi választásokról van szó, általános vélekedés szerint azok kimenetele hosszabb távon átrajzolhatja nemcsak Németország, de Európa politikai térképét is. Ebből kiindulva meghatározó a hagyományos pártok, illetve a velük szembenálló radikális jobb-, illetve baloldali pártok szereplése.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
A rezsicsökkentés jelentős átalakításáért cserébe kaphatna Magyarország EU-pénzt az új uniós büdzséből

A rezsicsökkentés jelentős átalakításáért cserébe kaphatna Magyarország EU-pénzt az új uniós büdzséből

Vége azoknak az időknek, amikor különböző gazdasági reformok nélkül kaphattak a szegényebb uniós tagállamok felzárkóztatási EU-forrásokat, a 2028-2034-es uniós fejlesztési ciklusban már csak ilyenekért cserébe juthatna forráshoz Magyarország, például egy konkrét országprogram teljesítése esetén – ez rajzolódik ki azokból az erős üzenetekből, amelyeket név nélküli magasrangú források mondtak a Financial Times vasárnapi cikkében. Az egyik illetékes nyugdíj- és adóreformot emlegetett, illetve olyan konkrét reformintézkedéseket, mint amelyeket egyébként is teljesíteniük kell most az országoknak a helyreállítási program forrásainak lehívásához. Megnézve az Európai Bizottság 2024-es országspecifikus ajánlásait Magyarországra, abból az egyik konkrét ajánlás a rezsicsökkentési rendszer teljes átalakítása, célzottabbá tétele volt, illetve a gázár támogatás megszűntetését is ajánlotta a testület. A friss brüsszeli jelek tehát afelé mutatnak, hogy fájdalmas átalakításokért cserébe juthatna majd hozzá 2028-tól EU-pénzekhez Magyarország, hogy az indoklás szerint a pénz még nagyobb, a szándékok szerint, kedvező gazdasági hatásokat válthasson ki. A rezsicsökkentési rendszer és az energiaárak is szóba kerülnek a Portfolio október 10-i Energy Investment Forum konferenciáján, amelynek nyitóelőadója Lantos Csaba energiaügyi miniszter lesz, további részletek itt érhetők el.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×