eur:
395.14
usd:
371.22
bux:
65302.71
2024. április 19. péntek Emma

Elbukott a Juventus az Olasz Kupában

Elképesztően izgalmas és fordulatos mérkőzésen büntetőpárbajban kiesett a bundabotrány miatt a másodosztályba visszasorolt Juventus a Napolival szemben a labdarúgó Olasz Kupa 3. fordulójában. Ezzel biztossá vált, hogy a torinói csapat jövőre sem indulhat nemzetközi kupasorozatban.

A találkozót a 80-as évek közepét idéző érdeklődés jellemezte: 60 ezer fanatikus tekintette meg a nápolyi Sao Paolo Stadionban az összecsapást.

A torinóiak a várakozásoknak megfelelően vezetést szereztek Chiellini révén, de a hazaiak a szünetig egyenlítettek, majd fordítottak is.

A vendégek csapatkapitánya, Alessandro Del Piero a 78. percben harcolta ki a hosszabbítást, melynek során mindkét gárda megfogyatkozott.

A ráadás vége előtt öt perccel Del Piero ismét villant, de társaival nem örülhetett sokáig. Egy perccel később ugyanis a világbajnoki címet nyert olasz válogatott csapatkapitányának, nyáron a Real Madrid kedvéért éppen a Juvét elhagyó Fabio Cannavarónak öccse, Paolo ismét egyenlővé alakította az állást (3-3).

A drámai rangadó Federico Balzaretti keresztléc fölé vágott 11-esével ért véget, így a Nápoly 7-6-ra nyerte a büntetőpárbajt.

Ebben az idényben a Juventus célja az azonnali visszajutás az élvonalba és az Olasz Kupa megnyerésével a nemzetközi kupaszereplés kiharcolása volt.

Az élvonalbeli csapatok közül az Udinese, a Lazio, az Atalanta és a Cagliari esett ki.

A vasárnapi nyolc mérkőzésből hét nem ért véget a rendes játékidőben, kettőn pedig csak a büntetők döntöttek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×