eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Már szeptember 2-án dönthet a MOB Schmittről

A Magyar Olimpiai Bizottság tagjainak - az alapszabály értelmében szükséges - több mint egyharmada szeptember 2-án 9 órára rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezi, amelynek egyetlen napirendi pontja Schmitt Pál elnök visszahívása. Ezt Szekeres István MOB-tag közölte.

Szekeres mellett Frenkl Róbert, Jákó Péter és Orosz Klára a múlt hétfőn jelezte, hogy szükségesnek érzik a szervezet rendkívüli közgyűlésének összehívását, mert szerintük a tagság nem kapott kellő tájékoztatást arról, hogy pontosan mi történt az elnökség augusztus 7-i rendkívüli ülésén.

Schmitt Pál ugyanakkor kedden fordult a MOB tagjaihoz levélben, amelyben október 14-re kéri soron kívüli közgyűlés összehívását.

Gyárfás: nem akarok szembekerülni Schmitt-tel

Gyárfás Tamás, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) alelnöke, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, aki a Schmitt Pál távozását kezdeményező tíz elnökségi tag egyike néhány órával korábban úgy fogalmazott: tudomásul veszi, ha "a MOB és a magyar sport érdekeit az szolgálja, hogy a jelen állapotokat konzerváljuk."

A MOB-alelnök szerint az elmúlt napokban történtek arra utalnak, hogy a kialakult vita mindinkább a MOB egységének megbomlásához vezet.

Gyárfás a következőket írta levelében: mindeddig azért ösztönözte a változást, hogy a MOB mindenki szemében pártsemleges legyen, és az eddigieknél gazdaságosabban és egységben tevékenykedhessen.

"Úgy gondoltam, hogy a 17 év óta elnök Schmitt Pál örökös tiszteletbeli elnökként, NOB-tagként ennek érdekében változatlanul nagyon sokat tehet. Fontos nemzetközi munkáját tiszteletben tartva, azt akartam, hogy - Schmitt Pállal összhangban - itthon a MOB-ot egy operatív ember vezesse.

Látva a hatalmas erőfeszítéseket, a növekvő szembenállást, szembesülnöm kell azzal, hogy a magyar sport számos nagy egyénisége nem akarja a változást. Nem szándékom, hogy az egyik tábor kis-, vagy nagy különbséggel a másik fölébe kerekedjen. Egy egészséges légkörű megállapodásban bíztam, ennek elősegítése érdekében vállaltam szerepet" - fogalmazott a sportvezető.

A MOB-alelnök arról is írt, hogy nem akar szembe kerülni Schmitt Pállal.

"Ha a MOB, a magyar sport érdekeit az szolgálja, hogy a jelen állapotokat konzerváljuk, tudomásul veszem" - olvasható Gyárfás Tamás levelében.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×