eur:
400.28
usd:
367.93
bux:
74659
2024. október 16. szerda Gál
Nyitókép: Pixabay.com

Rangos díjat nyert egy magyar természetfotós

Most először nyerte el női fotós a nagy múltú fotópályázat fődíját, és külön örömre ad okot, hogy magyar a győztes.

Nő és magyar abszolút győztese sem volt még soha a spanyol szervezésű MontPhoto természetfotós pályázatnak - írja a Turista Magazin. Mint írják, Szabó Irma így duplán történelmet írt, ugyanis ő nyerte meg a 2024-es kiírást.

A MontPhoto pályázatra idén 67 ország 1120 fotósa jelentkezett, és összesen 12 600 kép érkezett be - ilyen mezőnyben lett első helyezett Szabó Irma felvétele.

A fotós az Emlősök kategóriában ért el első helyet, és a pályázaton mindig a kategóriagyőztesek közül emelik ki az adott év abszolút győztes képét.

Szabó Irma, és szintén természetfotós férje, Szabó Géza Attila részt vett az október 6-án Lloret de Mar-ban tartott díjátadón, ahol a szervezők örömüket fejezték ki, hogy végre egy női fotósnak adhatták át a pályázat nagydíját.

A fotós az előző évben úgy érezte, kellene valami plusz a sima őzfotókhoz képest, így elkezdett kísérletezni a hosszú záridővel.

A fotó különlegessége az, hogy végig folyamatos fényforrás világított, tehát nem vakuval történt az őz "kimerevítése".

Ebben az esetben az őz szép egyenletesen sétált, majd megállt, szembefordult, és másodpercekig mozdulatlan maradt, így sikerült ezt a bravúros és művészi képet elkészíteni - írja a lap.

Szabó Irmán kívül több másik magyar versenyző is helyezést ért el.

Címlapról ajánljuk
Bejelentéseket tesz a kormány - percről percre

Bejelentéseket tesz a kormány - percről percre

A hagyományoktól eltérve szerdán ad számot a kormány hétközi ülésének döntéseiről Gulyás Gergely kancelláriaminiszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő. A Kormányinfó idején tartson velünk!
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.16. szerda, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×