eur:
391.93
usd:
359.33
bux:
72253.66
2024. július 13. szombat Jenő
LONDON, ENGLAND - DECEMBER 13:   Sir Ian McKellen attends a photocall for Cats at the Corinthia Hotel London on December 13, 2019 in London, England.  (Photo by David M. Benett/Dave Benett/WireImage)
Nyitókép: Getty Images/Dave Benett

Balesetet szenvedett Ian McKellen, kórházba kellett szállítani

A londoni West End egyik színházában, előadás közben érte a baleset a 85 éves színészt: leesett a színpadról. Orvosai szerint azonban jól van, hamarosan teljesen rendbe jön.

Ian McKellen a Noel Coward színházban játszotta a Player Kings című darabot, mikor egy jelenet közben leesett a színpadról. Az előadás abbamaradt. A stáb azonnal a segítségére sietett, és kórházba szállították. A színház szóvivője elmondta: orvosai szerint a színész hamarosan teljesen talpra áll. "Ian jó hangulatban van" - fűzte hozzá. - Várhatóan szerdán tér vissza a színpadra a darab egy matinéelőadására.

A Player Kings április óta látható a West End-i színházban. A darabot Shakespeare IV. Henrik című drámája nyomán állította színpadra az új adaptációt író Robert Icke.

A Falstaffot alakító Ian McKellen éppen a wales-i herceggel és Henry Percyvel csatázott, amikor lesett a színpadról. Az egész olyan gyorsan történt, hogy sokan azt gondolták, ez is az előadás része, de mivel McKellen fájdalmasan segítségért kiáltott, a stáb nyomban hozzá sietett. A lámpákat felgyújtották, és kiürítették a nézőteret.

A színház szóvivője a nézőtéren ülő két orvosnak külön köszönetet mondott segítségéért.

Ian McKellen számos nagy Shakespeare-szerepet eljátszott, láthatta a közönség III. Richardént, Coriolanusként, Jágóként, Lear királyként és Macbethként is.

A filmvásznon A Gyűrűk Ura- és A Hobbit-trilógia Gandalfjanként, valamint az X-Men Magnetójaként is megszerette a közönség. De játszott a Szépség és a Szörnyeteg, A Da Vinci-kód és a Mr. Holmes című filmekben is.

Öt évvel ezelőtt egy Lear király-előadást kellett lemondani a Duke of York színházban, mert a vonatjához rohanva megsérült a lába. De nem hagyta cserben a közönséget, a színpadon ülve válaszolt a kérdéseikre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.15. hétfő, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Jó napot zártak az amerikai tőzsdék

Jó napot zártak az amerikai tőzsdék

Tegnap az amerikai inflációs adatok közlését követően egy nagyobb profitrealizálás vette kezdetét Amerikában, az esést a Nasdaq vezette: a főként technológiai cégeket tömörítő index több mint 2 százalékot zuhant.Ezt követően Ázsiában is főként estek a tőzsdék: az esést a jappán Nikkei vezette. Ennek ellenére Európában jó hangulatban telik a kereskedés, a vezető indexek erősödnek, és a BUX is felfelé vette az irányt, délután pedig már Amerikában is emelkednek a tőzsdék a csütörtöki esést követően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×