eur:
392.85
usd:
366.36
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
L. Simon László fideszes országgyűlési képviselő beszédet mond a IX. Emlékparki Nyár rendezvénysorozat megnyitóján a pákozdi Katonai Emlékparkban 2021. június 25-én.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

L. Simon László lehet a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója

A múzeumok megújításáért felelős miniszteri biztos pályázik az intézmény élére, a pályázatát nyilvánosságra is hozta.

Július 2-án zárult a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatói pályázata, amire L. Simon László fideszes országgyűlési képviselő, korábbi kultúráért felelős államtitkár is pályázik – írta meg a Mandiner. A portál információi szerint a pályázókat július 12-én hallgatják meg, és az új főigazgató augusztus 1-jén áll munkába.

A saját honlapján nyilvánosságra hozott 52 oldalas pályázata szerint L. Simon egy a közéletben és az emlékezetpolitikában aktív intézmény vezetőjeként kíván visszatérni a kulturális életbe. Szerinte egyfelől a nagy, látványos kiállítások rendezésének versenyébe a korábbi évekhez képes sokkal jobban kell beszállnia a Nemzeti Múzeumnak, másfelől vállalnia kell a komoly hazai és nemzetközi vitákat olyan kényes témák, történeti kérdések felmutatásával, amilyenekkel az elmúlt évtizedekben a múzeum vezetése nem mert komolyabban foglalkozni.

Ha Kásler Miklós a József-Attila-díjas írót, szerkesztőt, kulturális szakértőt, s egyben országgyűlési képviselőt nevezi ki főigazgatónak, akkor L. Simonnak 30 nap áll rendelkezésére a parlamenti mandátumáról való lemondásra, hiszen a két pozíció összeférhetetlen. Ebben az esetben a helyére más listás jelöltet kell megneveznie a Fidesznek. Ugyanakkor a múzeumok megújítása érdekében végzett miniszteri biztosi munkáját a főigazgatóság mellett is tovább folytathatja.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×