eur:
394.24
usd:
370.4
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Budapest, 2020. november 17. Charlie (polgári nevén Horváth Károly) Liszt Ferenc-díjas énekes, könnyűzenész, a rock, a jazz, a blues, a soul és a funk jellegzetesen rekedt hangú előadóművésze, trombitás énekel koncertjén az M2 Petőfi TV Akusztik című adásában, az A38 koncerthajó színpadán. MTVA/Zih Zsolt
Nyitókép: MTVA/Zih Zsolt

Horváth Charlie: éljük túl valahogyan ezt a hülyeséget

Szükség van koncertekre, mert a zene gyógyír – mondja Horváth Charlie, akit zenésztársaihoz hasonlóan megvisel a koronavírus-járvány miatti bizonytalanság. A Liszt Ferenc-díjas énekes bízik abban, hogy hamarosan közönség előtt léphet fel zenekarával, de ennél is fontosabbnak tartja az emberek egészségének védelmét.

„Takarítgatok, főzök-mosok, úgy-ahogy elvagyok, de ez már túl sok” – mondta az InfoRádióban Horváth Charlie. A Liszt Ferenc-díjas énekenek jelenleg az jelenti az egyik legnagyobb boldogságot, hogy együtt lakik unokájával. Legutóbb szeptemberben, éppen az akkori korlátozások előestéjén koncertezett együttesével a MOM Kulturális Központban, ahol a még márciusban megjelent új albumának néhány dala is felcsendült.

Mint fogalmazott, nehéz a helyzet, mert nemcsak zenészek sorsáról van szó, hanem életekről, és akinek a lelke nem olyan, "könnyen meg tud borulni", főleg, ha az anyagi helyzete sem rendezett. Magát ebből a helyzetből szerencsésnek tartja, még ha nem is „milliárdos-csillárdos”, azért igyekezett kisegíteni a rászoruló barátait.

Horváth Charlie arról is beszélt, hogy a járványhelyzet miatt korábban elmaradt Aréna-koncert a Tátrai Banndel november 6-ra van kitűzve, azzal együtt, hogy a szervező menedzsere, Brády Márton a múlt hónapban „elment”. A szomorú hír kapcsán megjegyezte: az elmúlt időszakban sok zenészkollégáját veszítette el, főként azok közül, akikkel együtt kezdte a pályát.

A Liszt Ferenc-díjas énekes már túl van a két koronavírus elleni oltáson, de még óvatos,

és nem nagyon mozdul ki az otthonából. Mint mondja, nagyon fontos, hogy vigyázzunk egymásra. Éppen ezért a május 1-jei szabadtéri fellépése a Charlie Banddel Rákospalotán egyelőre még bizonytalan. A kórházakat segítendő viszont énekel egy duettet Tóth Verával a TV2 műsorában. Tervei között szerepel egy régebb óta halogatott Müpa-koncert is, remélhetőelg már közönség előtt.

Horváth Charlie, aki szerint a zene a legjobb gyógyír a világon, kiemelte: ő maga nem élné túl, ha a családjában valami probléma történne, ezért a legfontosabbnak azt tartja, hogy vigyázzunk egymásra, és "éljük túl valahogyan ezt a hülyeséget".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×