eur:
395.61
usd:
366.63
bux:
65620.68
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Gryllus Vilmos (b) és Gryllus Dániel (j) a Kaláka együttes koncertjén a Fishing on Orfű fesztivál nyitónapján 2016. június 22-én.
Nyitókép: Sóki Tamás

Online koncertje lesz a Kalákának - a téma: Kosztolányi

A részvétel ingyenes, mutatjuk, hol!

Élő online Kosztolányi-estet tart a Kaláka együttes március 27-én szombaton este a Marczibányi Téri Művelődési Központ közösségi oldalán. Az esemény megtekintése ingyenes.

Az esemény két nappal Kosztolányi Dezső születésnapja előtt lesz. Az első részben az est vendégével, Máté Gáborral közös Akarsz-e játszani? című műsort adják elő, a program második felében hagyományos Kaláka-koncert hallható - közölték a szervezők az MTI-vel.

A Kaláka több mint ötven éves történetét végig kísérték Kosztolányi Dezső versei, szinte nincs koncertjük a költő megzenésített művei nélkül, gyereklemezeikre is rákerült A játék és az Ódon, ónémet, cifra óra. Az együttes 2005-ben teljes kiadványt szentelt Kosztolányinak a Hangzó Helikon sorozatban megjelent könyv+CD-vel.

A március 27-én látható és hallható összeállítás is erre az anyagra épül, emellett Kosztolányi publicisztikájából, a Nyelv és lélek című kötetéből hangzanak el részletek, Máté Gábor a szerző prózai írásaiból válogat.

Az 1969-ben alakult Kalákában Gryllus Dániel (fúvós hangszerek, citera, ének), Gryllus Vilmos (cselló, gitár, ének), Radványi Balázs (mandolin, gitár, ukulele, brácsa, ének) és Becze Gábor (bőgő, ének) szerepel. A kétszeres Kossuth-díjas zenekar mások mellett még József Attila, Weöres Sándor, Ady Endre, Kányádi Sándor, Kiss Anna verseinek megzenésítéseivel lett népszerű; több mint harminc lemezt készítettek.

Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×