eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Facebook

Koronavírus az Átriumban, két hétre bezár a színház

A fellépés idején semmilyen tünete nem volt az előadónak, később jelentkeztek nála a tünetek – mondta az InfoRádiónak a színház produkciós menedzsere.

Az augusztus 23-án megtartott Az őrült nők ketrece című előadás egyik közreműködőjének – aki aznap láz- és tünetmentesen, minden járványügyi előírást betartva vett részt a munkában – a hétfőn elvégzett Covid-tesztje pozitív – közölte a Facebook-oldalán az Átrium Színház, amely haladéktalanul értesítette a járványügyi hatóságokat az eredményről, és megkezdte az ilyenkor szokásos protokoll szerinti eljárást.

Az Átrium előadásai a következő két hétben elmaradnak. Az előadás nézői nem számítanak közvetlen kontaktnak, de kérik, hogy aki bármilyen tünetet észlel magán, azonnal jelezze telefonon háziorvosának vagy a koronavirus.gov.hu oldalon található elérhetőségeken – mondta Zsedényi Balázs, az Átrium Színház produkciós menedzsere.

Akikkel a fertőzött közvetlen kapcsolatban volt a színházban, azoknak az elérhetőségét átadták az ÁNTSZ-nek, és a hatóság dönti el, hogy közvetlen kontaktnak számítanak-e. Ettől függ, hogy kinek milyen óvintézkedéseket kell tennie, de még a közvetlen kontaktoknak sem kötelező a tesztelése, csak 14 napig otthon kell maradniuk.

"Két hétig nem tartunk semmiféle előadást, pótelőadásokat fogunk meghirdetni, várhatóan októberre" – mondta Zsédenyi Balázs, és hozzátette, addig folytatják az eddigi óvintézkedéseket: fertőtlenítik a közönségforgalmi tereket, a kilincseket, minden olyan tárgyat, amely az emberek kezében megfordul. Mint mondta, a járványügyi szakembereke tájékoztatása szerint a közönség nem lehet érintett, az első sorokban ülő nézőknek sincs tennivalójuk, csak a fellépők lehetnek veszélyben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×