eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A kanadai Cirque Du Soleil társulat egyik artistája hulahopp karikákkal a Totem nevű előadásuk szingapúri sajtóbemutatóján 2015. október 27-én. A társulat október 28-tól december 6-ig tart előadásokat a világkörüli turnéjának szingapúri állomásán.
Nyitókép: MTI/EPA/Wallace Woon

Csődvédelembe menekül a Cirque du Soleil, ezreknek mondtak fel

A montreali székhelyű társulat adóssága megközelítheti az 1 milliárd dollárt.

A Cirque du Soleil márciusban leállította előadásait a koronavírus-járvány miatt, és a társulat tagjainak 95 százalékát kényszerszabadságra küldte. Kezdtetben felmerült a lehetősége, hogy Québec tartomány esetleg felvásárolja a cirkusz többségi tulajdonát, amennyiben a tulajdonosok az eladás mellett döntenek, június 29-én viszont kiderült, csődvédelmet kértek – számolt be az Index.

A CNN információi szerint a társulat adóssága közel 1 milliárd dollárra rúg, és hogy valamelyest csökkentsék a kiadásokat,

közel 3500 embert bocsátottak el.

Ügyükben egyébként kedden dönt majd a québeci fellebviteli bíróság, és ezután az Egyesült Államokban is csődvédelemért folyamodhatnak.

A Cirque du Soleil jelenleg több befektetői csoporttal is tárgyal, és várhatóan szeptemberben derül majd ki, hogy ki lesz a tulajdonos.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×