INFORÁDIÓ 
2020. május 31. vasárnap
Angéla, Petronella

koronavírus

karanténkoncert

ákos

Kovács Ákos Kossuth-díjas előadóművész koncertje az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából rendezett Szabadságkoncerten a Papp László Budapest Sportarénában 2016. október 23-án.

Szerdánként Ákos-koncertekkel is megtörheti a bezártság unalmát

Infostart / InfoRádió - Fehér Anna

A Kossuth-díjas énekes az elkövetkező 11 héten, minden szerdán közzétesz egy újabb koncertfilmet a YouTube-csatornáján.

A kreatív embereknek nincs más módjuk, hogy enyhítsék a saját tehetetlenségérzésüket, meg hogy próbáljanak segíteni másokon, meg magukon is, mint hogy valamilyen módon, a kreativitásukkal próbáljanak hozzájárulni ahhoz, hogy mások jobban érezzék magukat a bőrükben egy ilyen vérzivataros időszakban, mint amit most átélünk – mondta az InfoRádiónak Kovács Ákos Kossuth-díjas énekes, előadóművész, aki úgy döntött, hogy mindenki számára elérhetővé teszi az elmúlt 10 év koncerttermését, korábban nem látott formában.

"Az ember szereti erősíteni magában és másokban is, hogy szükségünk van egymásra, szükségünk van arra, hogy fölemeljük magunkat, fölemeljük a szívünket, és valahogy humorral, jókedvvel próbáljunk egy nem humoros és nem jókedvű időszakot átvészelni" – mondta az énekes arról, hogy mi késztette a felajánlásra.

Az előadóművész hivatalos YouTube-csatornáján szerdánként mindenki megtekinthet egy Ákos-koncertfilmet.

"A muníciónk 11 hétre elegendő, nagyjából ennyi időt adunk a koronavírusnak, hogy kitombolja magát Magyarországon" – mondta Kovács Ákos. Szavai szerint tizenegy héten át minden szerda este 8 órakor közzétesznek egyet-egyet az elmúlt 10 esztendő koncertfilmterméséből. Március 18-án először a 2009-es Ákos 40+ című akusztikus, szmokingos jubileumi koncert teljes felvétele látható majd. A felvételek később is elérhetők lesznek.

"Ez az egyetlen koncertünk, amely annak idején HD-ben is megjelent, az első magyar Blue-ray kiadványként ez már kapható volt" – mondta az énekes.

Ez követően a 2010-es turnéfilmmel folytatják a sort, és egészen a 2018-as dupla Aréna-koncert felvételéig teszik elérhetővé az összes elkészült koncertfilmet. Ezek HD-ben, teljes hosszukban még soha nem voltak láthatók az interneten – árulta el Kovács Ákos.

"Miután a 2020-as koncertszezon egyelőre még bizonytalannak tűnik, rendkívül sok előadásunk volt lekötve, nagyszabású bulik váltak bizonytalanná, és

nem szeretnénk koncertélmény nélkül hagyni azokat, akik a munkánkra figyelnek – és bizonyos mértékben magunkat sem –, ezért az ötlet kettős."

A már korábban rögzített nagyszabású koncertfilmek elérhetővé tétele mellett szombatonként kisebb kulturális produkciókkal, házi muzsikálással, esetleg versmondással, novellafelolvasással jelentkezik majd Kovács Ákos. Utóbbi szintén a művész YouTube-csatornáján lesz elérhető.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Kapcsolódó hang

Kovács Ákos - Karanténkoncert
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018