eur:
393.82
usd:
364.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Gyerekek játszanak a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) megnyitóján a pécsi Színház téren 2017. június 8-án.
Nyitókép: MTI/Sóki Tamás

Vándorolhat a POSZT

Felvetődött az az ötlet, hogy vándoroljon a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT).

A hírt megerősítette a Népszavának Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság titkára, hozzátéve, hogy ez egyelőre - az önkormányzati választásokig - nem kerül napirendre.

A Népszava felidézte, Vidnyánszky Attila, a Magyar Teátrumi Társaság elnöke egy televíziós műsorban azt mondta, szívesen látná, ha a POSZT újra vándorolna, vagyis minden évben más városban rendeznék meg, például olyan városokban, ahol megújul a színházépület, mint Kaposváron.

A Pécsi Országos Színházi Találkozó többségi tulajdonosa a Zsolnai Örökségkezelő Kft., a tulajdonosok között van Magyar Teátrumi Társaság mellett a Magyar Színházi Társaság is.

Az idei, 19. POSZT-ot június 6. és 15. között rendezik meg, a programban 14 produkció - köztük nyolc budapesti, egy vidéki és fővárosi koprodukció, valamint három vidéki és két határon túli előadás - kapott helyet.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×