eur:
393.42
usd:
374.75
bux:
0
2023. szeptember 28. csütörtök Vencel
Ramini Djawadinak, a Trónok harca című amerikai televíziós fantasy sorozat zeneszerzőjének show-ja a Papp László Budapest Sportarénában 2018. május 18-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Trónok harca: keserédes lesz az utolsó évad

Amerikai idő szerint vasárnap este elindult az utolsó, szám szerint nyolcadik évad. Az évek során tízmilliósra duzzadt a 47 Emmy-díjjal elismert történet nézőinek száma.

Nyolc évvel ezelőtt mutatta be az HBO a Trónok harca első epizódját. A George R.R. Martin fantasy regényéből készült produkció diadalútja nem volt egyértelmű: az első epizódra több mint kétmillióan voltak kíváncsiak az Egyesült Államokban, ám ez a szám folyamatosan emelkedett,

a hetedik évadra az átlagos nézőszám 10 millió fölött volt, és ekkorra már világszerte rengeteg rajongója volt a 47 Emmy-díjat bezsebelt történetnek.

A számos színészt ismertté tett sorozat egy fiktív világ Westeros és Essos nevű kontinensein játszódik. Három meghatározó történetszál húzódik végig a cselekményen: az első a Hét Királyság feletti uralomért csatázó nemesi házak küzdelmeit mutatja be, a második a trón tengeren túl szervezkedő törvényes örökösét követi nyomon, a harmadik pedig egy ősi, elfeledettnek hitt ellenség közelgő támadását vetíti előre.

A nyolcadik évadról szóló találgatásokkal tele az internet, cikkünk megjelenésekor pedig már az első – magyar idő szerint hétfő hajnalban vetített epizód – kritikájával is. A szerző már előzetesen azt mondta: keserédes folytatás következik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.28. csütörtök, 18:00
Áder János
volt köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×