eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Százmillió forintról indul a Lámpagyújtó

Százmillió forint a kikiáltási ára Bortnyik Sándor 1921-ben készült képének a Kieselbach Galéria pénteki aukcióján. A Lámpagyújtó című kép induló ára az eddigi legmagasabb kikiáltási ár Magyarországon.

Az elmúlt két hétben jelentősen nőtt az érdeklődés az aukciós fesztiválok iránt. A Kieselbach Galéria vezetője az InfoRádióban azt mondta: a vételi és a műkedvelői szinten is sokkal többen jelentkeznek az árverésekre, mint a korábbi hónapokban.

A műtárgypiacon jelenleg a nemzetközi és hazai avantgarde festmények a legdrágábbak, az őszi aukciós fesztiválon százmillió forint lesz a kikiáltási ára Bortnyik Sándor 1921-ben készült, a Lámpagyújtó című képének - emelte ki Kieselbach Tamás. Hangsúlyozta: Magyarországon még nem indult licit ilyen magas áron.

A Kieselbach Galéria vezetője azt mondta: a festmény kikiáltási árát a többi között a nemzetközi, azonos stílusú művészet kereslete alapján állapították meg.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 18:23
×
×
×
×