eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Para a moziban

Csuja Imre, Für Anikó, Bánsági Ildikó és Scherer Péter főszereplésével a héten mutatják be a mozik a Para című magyar akció-vígjátékot.

Lajos, az egykori rendőr biztonsági őrként dolgozik, a nyakába szakadt 5 millió forintos adósságát azonban képtelen kifizetni egy gazdag műkincskereskedőnek. Barátaihoz fordul segítségért, akiknek a szellemvilág iránti érdeklődése váratlan megoldást kínál a számukra: egy elhagyott árvaházban kihelyezett webkameráikon keresztül - amelyekkel eredetileg szellemeket akartak megörökíteni - egy emberrablás tanúi lesznek.

A kis csapat elhatározza, hogy megmentik az elrabolt lányt, és maguk gyűjtik be a váltságdíjat. A kivitelezésbe azonban hiba csúszik, így az emberrablók és az alvilági műkincskereskedők szintén Lajos és barátai nyomába erednek.

Fazakas Péter a film rendezője első nagyjátékfilmjét készítette el. A film forgatókönyve, amelyet a rendező Csurgó Csabával közösen írt, 2006-ban megnyerte a Hartley-Merrill nemzetközi forgatókönyvíró-pályázatot.

A Fazakas Péter az InfoRádiónak elmondta, szándékai szerint izgalmas krimi-vígjátékot kívánt alkotni, amely megfelel a hollywoodi filmes követelményeknek, ugyanakkor Közép-Kelet-Európára jellemző környezetben valósulhat meg.

A rendező elmondása szerint film főszereplői kiválasztásakor a szakmai szempontokon túl az is fontos volt, hogy a magyar közönség által ismert és kedvelt színészekkel dolgozzanak.

Így a baráti társaságot Csuja Imre, Für Anikó, Bánsági Ildikó és Scherer Péter alakítják, a gazdag műkincskereskedő és testőrei szerepében Szervét Tibor, Vajdai Vilmos és Kamarás Iván láthatók, az emberrablót pedig Thuróczy Szabolcs formálja meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

Lengyelország azt reméli, hogy az elmúlt napokban bejelentett nyugati támogatások hatására Németország is jelentős katonai támogatást küld majd Ukrajnába. Eközben az ukrán kormány azt jelentette, hogy az oroszok által támadás érte a Nyugatot kiszolgáló gázinfrastruktúrát, az orosz jelentések szerint pedig négy ukrán frontszakaszon is sikerült áttörniük A legfrissebb vasárnapi orosz-ukrán háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 14:18
×
×
×
×