eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Budapesti Õszi Fesztivál: színház a moziban

Különleges helyszínen, az Odeon-Lloyd moziban lesz látható Heinrich von Kleist Hermann csatája című drámája. A HOPPart Társulat nem véletlenül vette fel repertoárjába ezt a művet - mondta az InfoRádiónak Polgár Csaba rendező.

Heinrich von Kleist 1808. és 1809. között írta ezt a művet, amellyel Németország napóleoni elnyomása ellen tiltakozott - mondta az InfoRádiónak a Hermann csatája című dráma rendezője.

Polgár Csaba szerint felszabadításra buzdító darabnak készült a Hermann csatája, és Napóleon uralkodása alatt éppen emiatt nem is mutatták be, csak titokban járt kézről-kézre.

A Magyarországon még nem játszott színmű főszereplője Hermann Arminius, aki a teutoburgi csatában legyőzte a római hadsereget, és ezzel elindította a német függetlenségi mozgalmat.

A történelmi dráma egy olyan közösséget ábrázol, amely egy birodalom árnyékában él - mondta a rendező, aki szerint a HOPPart Társulat azért vette fel repertoárjába ezt a Kleist-darabot, mert egy nemrég alakult társulatról van szó, és ők is, ahogy a dráma szereplői, megpróbálnak életben maradni.

Mint fogalmazott, ez egy "mászkálós, forgolódós" darab lesz, mert a közönség az első négy felvonást az Odeon mozi előterében, az ötödiket pedig a vetítőben nézheti meg.

A darab a Budapesti Õszi Fesztivál keretében október 18-án és 19-én tekinthető meg.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 18:23
×
×
×
×