eur:
388.49
usd:
360.8
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Ferenc-napi búcsú: komédia, gyerek ARC, operettfesztivál és Mozart

Idén is lesz Ferenc napi búcsú október harmadika és ötödike között a Bakáts téren és környékén. Esténként fellép Marót Viki és a Nova Kultúr zenekar, valamint Charlie és a Lucky Boys zenekar. A búcsú kísérőrendezvénye lesz a Gyerek ARC kiállítás és az Utcaszínházak Fesztiválja is, ahol vásári komédiákat láthat a közönség.

Idén tizennegyedik alkalommal rendezik meg a Ferenc-napi búcsút. A hagyományos programok mellett két új is várja az érdeklődőket. Szerveztek egy Gyerek ARC pályázatot, és sikerült megnyerniük a Goethe Intézetet is - vázolta Zubornyák Zoltán rendezvényigazgató.

Mint mondta, az ARC plakátkiállítást mindenki ismeri, ennek gyermekváltozata lesz a Gyerek ARC. Az országos pályázatra hétszáz pályamunka érkezett be.

Ugyanakkor lesz ünnepi szentmise az Assisi Szent Ferenc plébániatemplomban, ahol Kaposi Gergő fogja vezényelni a Budapesti Kórust, és közreműködik a Magyar Telecom Szimfonikus Zenekar. Mozart G-dúr miséjét adják majd elő vasárnap délelőtt a templomban.

A péntektől vasárnapig tartó rendezvény három nagy fellépője Marót Viki és a Nova Kultúrzenekar, akik péntek este, Charlie, aki szombaton és - a kiadott programmal ellentétben nem a Benkó Dixieland, hanem - a Lucky Boys zenekar, akik vasárnap este koncerteznek.

A búcsú kísérőrendezvénye lesz az utcaszínházak fesztiválja is. Erre főként diák-színjátszókörök jelentkeztek. Tíz-tizenöt perces villámtréfákat, igazi vásári komédiákat láthat majd a közönség. De Operettvilág címmel Szolnoki Tibor és Zsadon Andrea is ad majd koncertet.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×