eur:
389.49
usd:
363.16
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Roma rendőr a főszereplő - szociofilm krimi-köntösben

Mucsi Zoltán, Csuja Imre és Tordy Géza főszereplésével szerda este mutatják be az Uránia Filmszínházban Dettre Gábor Tabló című filmjét. A több szálon futó cselekmény egy roma rendőrnyomozó munkájába és magánéletébe enged betekintést.

Társadalmi körképet ad, a pesti és magyarországi atmoszférát mutatja be Kertész Ákos regényéből készült filmjével Dettre Gábor. A rendező az InfoRádiónak elmondta: a krimi műfaja azért is alkalmas erre, mert abban olyan karakterek kerülnek kapcsolatba egymással, akik egyébként nem találkoznának.

Az ügy kapcsán találkozó emberek sorsának alakulására összpontosít a film, a rendező éppen ezért tudatosan akasztotta meg a nyomozás folyamatát: itt nem annak az izgalmas aspektusai, lélektani hatásai kerülnek a központba.

Dettre Gábor hozzátette: a filmjéhez - amelynek főszereplője Mucsi Zoltán, Csuja Imre és Tordy Géza - nem szép, a kiegyensúlyozottság benyomását keltő, fiatal, egészséges karaktereket, inkább az élet által megtaposott, idősebb figurákat.

A film bemutatója szerda este hétkor lesz az Uránia Nemzeti Filmszínházban, amely után a filmzene elkészítésében is közreműködő Balanescu Quartet ad koncertet.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Vasarely 50 évvel megelőzte a korát - Interjú Pierre Vasarelyvel

Vasarely 50 évvel megelőzte a korát - Interjú Pierre Vasarelyvel

Az V. Műtárgybefektetési Konferencia alkalmából Budapestre érkezett Pierre Vasarely, a Fondation Vasarely elnöke. Victor Vasarely örökösét, erkölcsi jogtulajdonosát és életművének gondozóját Zachar Veronika és Kollmann Szilvia, a műtárgy.com-tól kérdezték nagyapjáról, 2019-ben megjelent családregényéről, magyarországi kapcsolatairól, az Alapítvány működéséről, továbbá a jövőbeli terveiről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×