eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Dancs Annamari különdíjat kapott az Arany Szarvas fesztiválon

Magyarországon elsősorban a zenecsatornák adásából ismerhetik a sepsiszentgyörgyi Dancs Annamarit, aki a Brassóban rendezett Arany Szarvas nemzetközi könnyűzenei fesztivál közönségdíját vehette át.

Negyven éve rendezik meg Brassóban az Arany Szarvas nemzetközi könnyűzenei fesztivált, először jutott azonban erdélyi magyar énekes a döntőbe.

Dancs Annamari 25 külföldi és 4 romániai előadóművésszel mérte össze a tehetségét, és a verseny végén a közönségdíjat vehette át. A román közszolgálati televízió élő adását követen a nézőktől több mint kétszer annyi szavazatot kapott, mint az utána következő előadó.

Az InfoRádiónak nyilatkozva elismerte, egy kicsit a magyar szolidaritás is segítette a szavazatgyűjtést, de jócskán kapott voksokat Erdélyen túlról is, és a brassói közönség is egy kicsit a sajátjának tekintette. Annamari ugyanis a Brassótól mindössze 30 kilométerre fekvő Sepsiszentgyörgyön él és alkot.

Tizenkét éve áll rendszeresen közönség elé a dalaival. Kilenc szólólemeze jelent meg, és évente több mint száz koncertet ad. Videoklipjei közül a Don Juan, a Ferryvel közösen énekelt Soha ne múljon el, és a legújabb slágere, a Perzselő fény gyakran került műsorra a magyarországi zenei televíziókban is.

Eddig elsősorban magyaroknak énekelt, az Arany Szarvas fesztiválon azonban a román közönség is felfigyelt rá. Mint kérdésünkre megjegyezte, még azok a román nyelvű újságok is elismeréssel írtak róla, amelyeknek a hangvétele a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető magyarbarátnak.

Dancs Annamari egyébként a családból hozta a zenei készségeket; édesapja zenét tanít Sepsiszentgyörgyön. A hagyományt követve ő is zenetanári diplomát szerzett a kolozsvári konzervatóriumon, de nem volt ideje tanítani. Mint megjegyezte, elsősorban popénekesnek tartja magát, de tavaly az operett világába is belekóstolt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×