eur:
389.46
usd:
362.52
bux:
67950.08
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Modern klezmer a Zsidó Nyári Fesztiválon

Kilenc nap alatt 15 helyszínen 70 rendezvény várja azokat, akik kíváncsiak egy több ezer éves hagyománnyal rendelkező kultúra mai nyelven megszólaltatott dallamaira. Ezt nyújtja a Zsidó Nyári Fesztivál az érdeklődőknek.

Minden ország rányomja a bélyegét egy-egy nemzeti kultúrára - igaz ez a klzemer zenére is. A zsidó népzene másképp szól a lengyel és a budapesti klezmer zenekar előadásában - mondta az InfoRádiónak az augusztus 30-án kezdődő Zsidó Nyári Fesztivál igazgatója.

Vadas Vera hozzátette: a zsidó kultúra nagyon sokat modernizálódott. Ennek egyik jele, hogy sok olyan klezmer zenekar van, amelynek zenéje a jazzel ötvöződik.

A 11. alkalommal megrendezendő fesztivál programja rendkívül színes: a Budapest Klezmer Band mellett fellép a Gryllus-testvérekkel Szalóki Ági, aki Kányádi Sándor fordításában jiddis népdalokat ad elő.

Vadas Vera kiemelte a fesztivál immár hagyományos vendégét, Horgas Esztert, aki Bernstein műveit fogja előadni az Uránia Filmszínházban.

Izgalmas színfoltja lesz a fesztiválnak a Vodku és a Besh oDrom zenekar koncertje az A38-as hajón.

Dudu Fisher a Dohány utcai zsinagógában Jeruzsálem címmel egy különleges koncertet ad, ami a szent városról, az ott élő emberekről szól majd.

A fesztivál igazgatója hangsúlyozta: már vannak olyan programok, amelyekre nem lehet jegyet kapni.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×