eur:
389.63
usd:
363.04
bux:
68088.86
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A világ minden tájáról érkeznek zenészek a 28. Kaláka Fesztiválra

Amerikai, francia, spanyol és orosz fellépők is várják a közönséget a Kaláka Fesztiválon - mondta az Inforádiónak Gryllus Dániel szervező. A csütörtökön kezdődő fesztivál programjai Miskolcon és a diósgyőri várban zajlanak.

Immár 29. alkalommal rendezik meg Miskolcon és Diósgyőrben a Kaláka Fesztivált. Jönnek muzsikusok a világ minden tájáról, Amerikából, Kubából, Ausztráliából. De föllépnek németek, oroszok és spanyolok is - mondta el az InfoRádiónak a szervező, Gryllus Dániel. 

Lesznek hazai vendégek is: Lovasi András, Ferenczy György vagy épp a Misztrál együttes és Bognár Szilvi.

Csütörtökön délután fél hatkor lesz az a nyitókoncert a Városháza udvarán Bognár Szilvivel - fejtette ki a szervező. Pénteken aztán a diósgyőri várban beindul az események sora.

Gryllus Dániel elmondta: lesz cigány- és moldvai táncház is és 20 koncert, míg hétfőn, hajnali két-három óra körül véget nem ér a rendezvény.

A szervező azt is megemlítette: vasárnap az evangélikus templom istentiszteletébe bekapcsolódnak a zenészek is, az ortodox templomban pedig jótékonysági fesztivál lesz. Helyt adunk egy gyerekfesztiválnak is, külön táncházzal - tette hozzá.

Mindeközben a Európa Házban megrendezett kiállítást is meg lehet látogatni.

Hanganyag: Sárközi Lóránt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×