eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Vietnami előadás a Lánchídon

Számos színházi produkciót láthatnak az érdeklődők a Lánchídon a hétvégén. Föllép többek közt a Budapesti Operettszínház és a József Attila Színház Társulata, bemutatkoznak a harmadéves színészhallgatók, és egy vietnami küldöttség is tiszteletét teszi a helyszínen.

A Nyár a Lánchídon programsorozatban ezt a hétvégét a színházaknak szenteljük, fölállítunk két színpadot a Roosevelt és a Clark Ádám téren - mondta el Szomolányi Janina programszervező az InfoRádiónak.

Szombaton a pesti oldalon gyermekelőadással, a Szeleburdi Meseszínház bemutatkozásával kezdődik a program. A délutáni fellépők sorát az Örkény Színház nyitja. Ezután egy érdekes külföldi delegációnak, Ho Si Minh-város küldötteinek zenés-táncos produkcióját is élvezheti, aki bele szeretne kóstolni a vietnami kultúrába.

Majd egy tavalyi Frinch-díjas, az A.K.T. Színház lép föl. Az budai oldal esti nagy produkciója pedig a Budapesti Operettszínház musicalgálája lesz Dolhai Attila, Kerényi Miklós Máté, Náray Erika, Németh Attila és Vágó Bernadett közreműködésével.

A Frinch-díjas színházak közül bemutatkozik továbbá a Club Színház és az Utca SzAK is. A Momentán Társulat interaktív improvizációs műsorral készül, illetve a rövis jeleneteket összefűző Sz'Keccskék fognak bemutatkozni.

Vasárnap is rengeteg színház lesz a vendégünk - fejtette ki Szomolány Janina. A már említett Szeleburdi Meseszínház egy Mátyás királyról szóló darabot ad elő a pesti oldalon, ahol a Kolibri Színház nyitja a délutánt. Este hatkor pedig a József Attila Színház ad elő részleteket az Aranycsapat és a Made In Hungária című művekből.

S hogy a pályakezdő színészek is lehetőséget kapjanak, a Bárka Színház stúdiósai a Mágnás Miskát adják elő, a Színház- és Filmművészeti Egyetem diákjai pedig Világzene című darabjukat viszik színre a hídon.

Hanganyag: Sárközy Lóránt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×