eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Ingyenes BKV-körjáratok a Múzeumok Éjszakáján

Négy különjárattal segíti a BKV a múzeumlátogatókat a Múzeumok Éjszakáján, szombat este hat órától éjjel kettőig. A szolgáltatás múzeumi belépővel rendelkező utasok számára ingyenesen vehető igénybe - számolt be az InfoRádiónak a BKV Zrt. szóvivője.

A BKV négy útvonalon indít járatokat a Múzeumok Éjszakáján, szombat 18 órától vasárnap hajnali kettőig - mondta el az InfoRádiónak Kiricsi Karola.

A belvárosi múzeumi körjárat végállomása a Deák Ferenc térnél, a 16-os és a városnéző busz megállójában van. A járat este 6 és éjfél közt 7-8 percenként jár, éjfél után pedig 10 percenként indul. A többi közt érinti az Országos Evangélikus Múzeumot, a Postamúzeumot, a Terror Házát és a Szépművészeti Múzeumot is.

A Ludwig Múzeumhoz köthető járat 10 percenként indul a 9-es autóbusz Deák Ferenc téri végállomásáról, eljuthatunk vele a Zwack Unicum Múzeumba és az Országos Műszaki Múzeumba is.

A budai múzeumi körjárat úgyszintén a Deák Ferenc téren, a 9-es busz megállója mögött áll meg. 18 óra és éjfél közt 5 percenként indul, és érinti például az Orvostörténeti Múzeumot, a Magyar Nemzeti Galériát vagy épp a Hadtörténeti Múzeumot.

Végül az óbudai körjárat a Batthyányi téren várakozik az érdeklődőkre, és érinti a Vasarely Múzeumot, a Kassák Múzeumot, a Magyar Építészeti Múzeumot vagy épp a Kiscelli Múzeumot.

A járatokat ingyenesen vehetik igénybe a múzeumi belépővel rendelkezők.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Van egy hely, ahol máig nem ért véget a második világháború

Van egy hely, ahol máig nem ért véget a második világháború

Japán és Oroszország kapcsolata az elmúlt években nem alakult túl jól, amely jelentős részben a történelmi ellentétek megoldatlanságán alapul. A két hatalom a japán szigetvilág északi részén került összetűzésbe, a területi kérdéseket pedig a második világháború óta nem sikerült megnyugtatóan rendezni, ezért jogi szempontból gyakorlatilag itt még egyáltalán nem fejeződött be a konfliktus. Voltak próbálkozások a helyzet rendezésére, ám a jelenlegi geopolitikai szituáció egyáltalán nem tűnik kedvezőnek a konstruktív párbeszédre, mivel a felek álláspontja egyre inkább távolodni látszik. Pedig a lezárás akár követendő példát is állíthatna szerte a világon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×