eur:
389.3
usd:
364.22
bux:
68189.3
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Bartók Béla és a szlávok a miskolci operafesztiválon

A Miskolci Szimfonikus Zenekar nyitókoncertjével szerda este veszi kezdetét az idei Miskolci Nemzetközi Operafesztivál. A június 22-ig tartó rendezvénysorozaton Bartók Béla művei mellett szláv zeneszerzők operái is helyet kapnak, és számos külső program is színesíti a fesztivált.

Bartók Béla mellett cseh, lengyel és orosz zeneszerzők művei szerepelnek az idei Miskolci Nemzetközi Operafesztivál repertoárjában. A szerda este kezdődő rendezvényen többek között Csajkovszkij, Muszorgszkij, Smetana és Dvorak egy-egy operaművét, valamit Bartók Béla A kékszakállú herceg várát hallgathatja meg a közönség.

A fesztivál az operákon kívül egyéb programokat is kínál: szimfonikus és kamarazenei előadásokat, kórusesteket és képzőművészeti programokat - mondta az InfoRádiónak Bátor Tamás.

Az operafesztivál igazgatója hozzátette: a főprogramban szereplő 58 rendezvényen kívül még 150-160 utcai programot kínálnak a szervezők.

Bátor Tamás kiemelte a filmvetítést: délelőttönként az esti operák filmváltozatát mutatják be az érdeklődőknek. A fesztiváligazgató szerint érdekes lehet a Nemzeti Filharmonikusok Zenekar vendégszereplése is Kocsis Zoltán vezetésével.

Az eredeti programhoz képest változást jelent, hogy Csajkovszkij Hattyúk tava című balettjét nem a kijevi, hanem a klasszikus moszkvai balettszínház mutatja be június 13-án és 14-én.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×