INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Világsztárok elkeseredett, véres küzdelme

Infostart / InfoRádió
Alighanem rocktörténelmi nap lesz a hétfői, amikor egyszerre kerül a boltokba a Beatles, a U2 és az Oasis új válogatás lemeze. A küzdelmet a rajongók döntik majd el, és a győztest alighanem már vasárnap - amikor kijönnek az első heti adatok - megkoronázzák.

A legnagyobb brit könnyűzenei áruházláncban csak Szuperhétfőként emlegetett nap a könnyűzene történelmének egyik legizgalmasabb pillanata lesz - egyszerre jelenik ugyanis meg a Beatles, a U2 és az Oasis új lemeze.

A Beatles a las vegasi Cirque Du Soleil produkciójához készített válogatást (Love) jelentet meg, digitálisan újrakevert dalokkal. A siker biztos: az együttes nevével 36 évvel megszűnése után is szinte bármit el lehet adni.

A U2 egy 18 singlet tartalmazó lemezt dob piacra (biztos, hogy a zene jobb lesz, mint az album címe, ami U218), olyan sikerekkel, mint az I Still Haven't Found What I'm Looking For, Pride (In The Name Of Love) vagy a New Year's Day. Lévén a U2 elismerten egyike a világ legjelentősebb zenekarainak, a siker itt is biztosra vehető.

Európából nézve talán az Oasis tűnik a legkevésbé esélyesnek, érdekes viszont, hogy Nagy-Britanniában sokan az ő végső győzelmüket tippelik. A britpop egyik legendás zenekara dupla válogatásalbummal jelentkezik, melyen az elmúlt évtized legnagyobb slágerei sorjáznak majd, ráadásul egy ajándék DVD-t is mellékelnek.

Liam és Noel Gallagher korábban többször is magabiztosan nyilatkozták, hogy ők a világ legjobb zenekara. Most majd kiderül...

A címlapról ajánljuk