eur:
395.45
usd:
365.52
bux:
0
2024. július 31. szerda Oszkár

Meghalt Ruth Brown amerikai rhythm-and-blues énekesnő

Hetvennyolc éves korában Las Vegas-ban elhunyt Ruth Brown. A híres amerikai rhythm-and-blues énekesnővel szívroham végzett szombatra virradóra.

A Virginia állambeli Portsmouth-ból származó énekesnő, aki, mint a fekete rhythm-and-blues előadók többsége, pályafutását templomi kórusban kezdte, később is szívesen énekelt gospeleket.

Legnagyobb sikereit az 1950-es években aratta, a So Longgal, a Teardrops In My Eyes-szal, a Mama, He Treats Your Daughter Mean-nel.

Nagy szerepe volt abban, hogy az Atlantic lemezcég a műfaj egyik legkomolyabb kiadójává vált. Később színpadon és filmen is szerepelt: a Black and Blue című musicalért Tony-díjjal tüntették ki, és játszott John Waters 1988-as kultuszfilmjében, a Hajlakkban is.

Ruth Brown erőteljes, szenvedéllyel teli hangja iránymutató volt a R&B későbbi csillagainak, Etta James-nek, Aretha Franklinnek, de tanult tőle Janis Joplin, Bonnie Raitt és a maiak közül Christina Aguilera is.

Címlapról ajánljuk

Nagy napja lehet a magyaroknak – az olimpia szerdai hírei percről percre

Miután úszásra alkalmasnak találták a Szajnát, a triatlonnal kezdődött a magyarok szerdai programja. Ezen felül asztaliteniszben, cselgáncsban, evezésben, kézilabdában sportlövészetben, tornában, úszásban és vívásban és érdekeltek vagyunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedésre van kilátás. Ma azonban nagyon fontos piacmozgató események lesznek, az eurózóna inflációja után érkezik az ADP munkaerőpiaci adata az USA-ból, emellett lakáspiaci adatok is jönnek. A nap (és a hét) fénypontja viszont a Fed esti kamatdöntése lesz, majd Jerome Powell ezt követő sajtótájékoztatója.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×