eur:
394.48
usd:
364.46
bux:
73764.15
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

A halál nem akadály a híres rendezőnek

Bár Stanley Kubrick már több mint 7 éve halott, úgy tűnik, hogy forgatókönyvírói karrierjének ez sem állhat útjába. Egy posztumusz filmje már megjelent, és most három újabb olyan alkotás készül, amely Kubrick írásából vagy eredeti ötletéből táplálkozik.

A 2001-ben bemutatott A.I. - Mesterséges értelem című film forgatókönyvét Steven Spielberg Stanley Kubrick hátrahagyott jegyzeteiből és vázlataiból írta. Most azonban az 1999-ben elhunyt rendező-forgatókönyvíró három, fél évszázada írt forgatókönyvéből készül film.

Az 50-es évek végén készült kéziratokat Kubrick halála után egy ládában találták meg. Veje szerint két majdnem teljes forgatókönyvről és egy 80 oldalas eredeti ötletről van szó.

"Az egyiknek a címe The Down Slope (A lejtő), és egy amerikai polgárháborús történésszel, Shelby Foote-tal együtt írta. Ez egy erősen háborúellenes film, amelynek hátteréül a polgárháború szolgál" - mondta veje, aki 12 éven át dolgozott Kubrickkal.

Philip Hobbs hozzátette: "a másik egy igaz történet egy papról, aki Amerika legnagyobb bankrablója lesz. A címe God Fearing Man (Istenfélő ember), és Stanley maga írta".

A legizgalmasabb a három közül azonban egy 80 oldalas vázlat a Lunatic at Large (Õrült szabadlábon) című thrillerhez, amely egy elmegyógyintézetből megszökött baltás gyilkosról szól.

"Rögtön tudtam, hogy mi is ez, mert emlékeztem, hogy Stanley beszélt a Lunatic-ról" - jegyezte meg Philip Hobbs. "Sokszor mondta, hogy bárcsak tudná hol van a vázlat, mert egy annyira jó ötletről van szó."

A történet 1956-ban, New Yorkban játszódott, és Kubrick akkori munkatársa, Jim Thompson ponyvaregény-író dolgozta elbeszéléssé.

Charles Finch a készülő film egyik producere szerint egy "vad és őrült Kerouac-stílusú kaland. Kubrick műveiben kifejezve: a Mechanikus narancs és a Ragyogás találkozása, egy fantasztikus csavarral a végén".

A főszerepre Colin Farrelt kérték fel, a rendező pedig Christopher Palmer, Nagy-Britannia egyik vezető reklámfilm-rendezője lesz. Kubrick és Thompson eredetijéből Stephen R. Clarke, a brit televíziózás egyik veteránja írta meg a végső forgatókönyvet.

Címlapról ajánljuk
Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Ha rövidesen nem indítják újra az orosz kőolaj tranzitját Ukrajnán keresztül, akkor a pozsonyi Slovnaft finomító nem szállít több gázolajat Ukrajnába, ami az ország fogyasztásának tizedét fedezi – közölte Robert Fico szlovák miniszterelnök, és megismételte, hogy a kormánya kitart a korábbi lépései és kijelentései mellett.

Kökény Beatrix: A mostani generáció már lazább, nem izgulják túl

A korábbi Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó szerint a mostani női válogatottnak már megvan a hite, mentális is erősebb. Párizsban beszélt arról is, milyen meccsre számít Angola ellen és hogyan élte meg gyermeke, Imre Bence berobbanását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×