eur:
393.83
usd:
365.42
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

U2: 26 év után vége

Szakított lemezkiadójával az ír U2 együttes. A világ egyik legjobb zenekara 26 év és 150 millió eladott lemez után válik meg az Island Recordstól, a hírek szerint azért, mert úgy érezték: a kiadó vezetői nem foglalkoznak velük.

Egy legendás kapcsolat ért véget, miután a U2 ír rockegyüttes úgy döntött: megválik első és egyetlen lemezkiadójától, az Island Recordstól. A hosszú évek óta a világ legjobb együtteseként emlegetett U2 tagjai - "természetesen" az énekes, Bono vezetésével - egyre nehezebben viselték az érzést, hogy a kiadó vezetői - szerintük - nem súlyuknak megfelelően törődtek velük.

Az elmúlt 26 évben zenekar és kiadó számára a siker kölcsönös volt. A U2 negyedszázad alatt 150 millió lemezt adott el, miközben az együttes tagjai sosem titkolták: karrierjüket annak köszönhetik, hogy 1980-ban, amikor senkit sem érdekeltek, a kiadó alapítója, Chris Blackwell leszerződtette őket.

Az utolsó cseppet a pohárban az jelentette, hogy miközben az együttes Londonban vette fel legújabb számait egy hamarosan megjelenő válogatás-albumhoz, az Island Records vezetői közül senki sem vetett rájuk egyetlen pillantást sem.

A U2-hoz közelállók szerint a kapcsolat már régebben megromlott, ráadásul tetőzte a nehézségeket, hogy a kiadón belüli legszorosabb kapcsolatukat, Jason Ileyt tavaly kinevezték a Mercury Records vezetőjévé.

Az együttes most követi a régi barátot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×