eur:
392.77
usd:
366.29
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Megnyílt a Velencei Filmfesztivál

Brian de Palma rendező megtörtént bűnügyet feldolgozó krimijével, a James Ellroy regénye alapján készült The Black Dahliával (A fekete dália) nyílt meg szerda este a 63. Velencei Filmfesztivál, amelyen két magyar alkotás is versenybe száll.

A 21 versenyfilmet felvonultató fesztivál nyitófilmje valós történet alapján készült, egy máig megoldatlan 1947-es Los Angeles-i gyilkosság történetét dolgozza fel olyan sztárok főszereplésével, mint Scarlett Johansson, valamint a kétszeres Oscar-díjas Hilary Swank és Josh Hartnett.

Nagy várakozás övezi Emilio Estevez Robert Kennedy 1968-as meggyilkolását feldolgozó Bobby című filmjét, akárcsak Stephen Frears művét, a The Queent. Paul Verhoeven, Alain Resnais és Alfonso Cuarón is szerepel a rendezők névsorában.

Nemes Gyula Egyetleneim című diplomafilmje a kritikusok díjáért és a legjobb elsőfilmesnek járó díjért is indul. Czakó Ferenc Levelek című alkotása az animációs filmek mezőnyében szerepel.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×