eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Tarolt A leggyorsabb Indian

Roger Donaldson filmje, A leggyorsabb Indian hét díjjal távozott a New Zealand Screen Awards eredményhirdetéséről.

A valós történetet feldolgozó alkotó vehette át az idei év legjobb új-zélandi rendezőjének és a legjobb filmnek járó díjat; emellett a legjobb vágás, hang, látványterv és forgatókönyv (szintén Donaldson keze munkája) kategóriákban is besöpörte az elismerést.

A legendás veteránmotoros, Burt Munro életét feldolgozó mű főszerepéért Sir Anthony Hopkins kapta a legjobb színésznek járó elismerést.

A hatvanas években játszódó drámában a koros, ám megszállott motorrajongó férfi Új-Zélandról az Egyesült Államokba utazik a világ leghíresebb gyorsulási versenyére, hogy próbára tegye veterán motorját és magát.

Az új-zélandi nemzeti filmszemle másik nagy esélyesét, Chris Graham Sione's Wedding című filmjét tíz kategóriában jelölték, ennek ellenére üres kézzel távozott.

Toa Fraser alkotása, a No. 2 négy díjat vitt haza, köztük a legjobb színésznő és a legjobb mellékszereplők díjait.

Az alkotó előző munkája, a River Queen is szerepelt a megmérettetésen és a legjobb operatőr és a legjobb jelmez kategóriájában bizonyult legjobbnak.

A leggyorsabb Indiant itthon a Budapest Film mutatja be október 5-étől.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×