eur:
396.76
usd:
359.46
bux:
72075.48
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Horror az Eurovíziós Dalfesztiválon - képekkel

Általános meglepetésre a Lordi nevű finn horror-rock együttes nyerte az 51. Eurovíziós Dalfesztivált. A gálát szombaton este rendezték meg Athénban.

A finn csapat Hard Rock Hallelujah című dala kapta a legtöbb szavazatot a tv-nézőktől.

A Lordi külsejével, felszerelésével már a döntőt megelőzően nagy figyelmet keltett a dalfesztivál döntőjének helyszínén.

A második helyen az Oroszország színeiben versenyző, Dima Bilan futott be Never Let You Go című dalával, a harmadik helyen pedig Bosznia-Hercegovina versenyzője végzett.

Előzetesen a svéd Carolát várták győztesnek, aki először 1983-ban vett részt a fesztiválon, és 1991-ben megnyerte a versenyt.


A Lordi teljes díszben
(fotó: www.eurovision.tv)

Nem kis meglepetés volt az sem, hogy a Nagy-Britannia képviseletében induló Daz Sampson rapper produkciója csak a 19. helyre volt elegendő.

Ebben az évben nem volt magyar előadó a tekintélyes nemzetközi dalversenyen. Tavaly, a kijevi döntőben a Nox együttes a 12. helyen végzett.

Az idei dalversenyt a kontinens számos országában mintegy százmillióan látták.

Címlapról ajánljuk
Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra
Aréna

Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra

A gazdaságpolitika előtt álló feladatokról, a békeköltségvetés lényegéről, a várható gazdasági növekedésről és a minimálbérről is beszélt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában, de kitért a jegybankelnök kritikáira és a leendő gazdasági csúcsminiszter szerepére is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×