eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Opus Dei: tegyék egyértelművé, hogy A Da Vinci-kód fikció

A Da Vinci-kód című sikerregényben negatív fényben feltüntetett Opus Dei katolikus egyházi szervezet arra kéri a könyv filmváltozatáért felelős Sony Pictures-t, hogy a filmben külön hangsúlyozzák: a történet a fantázia szüleménye.

"Egyes sajtótermékek azt írták: a Sony azt fontolgatja, hogy a film elején egy felirattal világossá teszi: a történet a fantázia szüleménye, és bármely egybeesés a valósággal a véletlen műve. Bármilyen hasonló döntés a Sony részéről gesztus értékű lenne, és a Jézus alakja, az Egyház története és a nézők vallási meggyőződése iránti tiszteletet jelezné" - áll az Opus Dei állásfoglalásában.

A Sony már korábban kijelentette: A Da Vinci-kód nem vallásos film, és nem célja, hogy kritikával illessen bárkit is. A Dan Brown sikerregényén alapuló film története szerint Jézus feleségül vette Mária Magdolnát, akitől gyereke is született. Ezt azonban a katolikus egyház eltitkolta.

Az Opus Dei nevű egyházi szervezet, amelyet kritikusai túlzott titkolózással és ultra-konzervativizmussal vádolnak, korábban már kért bizonyos változtatásokat a filmen, és szerette volna azt is elérni, hogy korhatáros filmként vetítsék a mozikban A Da Vinci-kódot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×