INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Opus Dei: tegyék egyértelművé, hogy A Da Vinci-kód fikció

Infostart / InfoRádió
A Da Vinci-kód című sikerregényben negatív fényben feltüntetett Opus Dei katolikus egyházi szervezet arra kéri a könyv filmváltozatáért felelős Sony Pictures-t, hogy a filmben külön hangsúlyozzák: a történet a fantázia szüleménye.

"Egyes sajtótermékek azt írták: a Sony azt fontolgatja, hogy a film elején egy felirattal világossá teszi: a történet a fantázia szüleménye, és bármely egybeesés a valósággal a véletlen műve. Bármilyen hasonló döntés a Sony részéről gesztus értékű lenne, és a Jézus alakja, az Egyház története és a nézők vallási meggyőződése iránti tiszteletet jelezné" - áll az Opus Dei állásfoglalásában.

A Sony már korábban kijelentette: A Da Vinci-kód nem vallásos film, és nem célja, hogy kritikával illessen bárkit is. A Dan Brown sikerregényén alapuló film története szerint Jézus feleségül vette Mária Magdolnát, akitől gyereke is született. Ezt azonban a katolikus egyház eltitkolta.

Az Opus Dei nevű egyházi szervezet, amelyet kritikusai túlzott titkolózással és ultra-konzervativizmussal vádolnak, korábban már kért bizonyos változtatásokat a filmen, és szerette volna azt is elérni, hogy korhatáros filmként vetítsék a mozikban A Da Vinci-kódot.

A címlapról ajánljuk