eur:
395.27
usd:
365.64
bux:
65385.89
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Csányi kiszállt a "süllyedő" Bárkából

December 31-i hatállyal lemondott a Bárka Színház igazgatói posztjáról Csányi János. Döntését indokolva az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: az elmúlt három évben folyamatosan csökkent a színháznak juttatott támogatások összege.

Csányi János bírálta a józsefvárosi önkormányzat „egyes vezetőinek” hozzáállását. Felidézte, hogy a kerületi polgármester már a színház megnyitását sem támogatta.

Hozzátette: a minisztérium és a kerületi önkormányzat nem biztosította az ötven százalékos béremelés összesen 60 millió forintos fedezetét.

2004-ben az ÁFA-visszatartás, majd a művészeti támogatások összegének 20 millió forintos csökkenése tovább nehezítette a színház helyzetét - mutatott rá a posztjáról távozó színházvezető.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Hatalmas naperőmű épül Tapolca mellett, kiderült néhány részlet

Hatalmas naperőmű épül Tapolca mellett, kiderült néhány részlet

Tapolca mellett egy hatalmas, 60 MW beépített kapacitású, naperőmű épül, amelyet idén a második negyedévben helyeznek kereskedelmi üzembe, a beruházás 49-51 millió dollárba kerül – szúrta ki a Portfolio az amerikai értékpapírfelügyelethez (SEC) érkezett beadványban. A naperőművek magyarországi terjedéséről, a zöld áram termelési és elosztási kérdésekről is szó lesz a Portfolio április 11-i Vállalati Energiamenedzsment konferenciáján, további részletek itt érhetők el.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×