eur:
396.17
usd:
354.66
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert
Jorge Buxadé Villalba, a spanyol Vox párt EP-képviselője, Tom Vandendriessche, a belga Flamand Érdek EP-képviselője, Jean-Paul Garraud, a francia Nemzeti Tömörülés EP-képviselője, a Patrióták Európáért frakció elnöke, Gál Kinga, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportjának elnöke, a Patrióták Európáért frakció első alelnöke, Paolo Borchia, az olasz Lega EP-képviselője, António Tanger Correa, a portugál Chega EP-képviselője és Harald Vilimsky, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) európai parlamenti listavezetője (b-j) a Patrióták Európáért frakció sajtótájékoztatóján Strasbourgban 2024. szeptember 17-én.
Nyitókép: MTI/Purger Tamás

A Fidesz a Patrióták európai pártcsaládjának tagja lett

„A hazafias pártok immár nemcsak közös európai parlamenti frakcióban, hanem egy új európai pártcsaládban küzdenek a nemzetek Európájáért” – fogalmazott közösségi oldalán Gál Kinga, a Fidesz alelnöke, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának elnöke és a Patrióták európai parlamenti frakciójának első alelnöke.

Gál Kinga videoüzenetében kiemelte: a Patrióták európai parlamenti frakció július 8-i megalakulása történelmi jelentőségű lépés volt. A hazafias pártok immár nemcsak közös európai parlamenti frakcióban, hanem egy új európai pártcsalád keretei között is küzdenek a nemzetek Európájáért – húzta alá.

A Patrióták pártcsalád tagjai meg szeretnék őrizni saját hazájukat, kultúrájukat, hagyományaikat, keresztény örökségüket úgy, ahogy elődeiktől örökölték. Képesek és hajlandók küzdeni a nemzeti érdekeikért, és hisznek a szuverén nemzetállamokon alapuló erős Európában – hangsúlyozta a Fidesz alelnöke.

„Mi egy európai alternatívát kínálunk. Arra törekszünk, hogy az európai politikát visszatérítsük a józan ész talajára. Adjuk vissza az európai embereknek a kontinensünk jövőjébe vetett hitet!” – zárta videóüzenetét Gál Kinga.

A képviselőcsoport tájékoztatása szerint a Fidesz mellett a Patrióták európai pártcsaládja a spanyol VOX, a cseh ANO (Elégedetlen Polgárok Akciója) és a görög Értelem hangja pártokkal erősödött.

A Patrióták tizenegy uniós tagállam pártjait fogja össze. A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség mellett az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ), a francia Nemzeti Tömörülés (RN), a belga Flamand Érdek (Vlaams Belang), az olasz Liga, az Észt Konzervatív Néppárt (EKRE), a portugál Chega (Elég), a holland Szabadságpárt (PVV), a spanyol VOX, a cseh ANO és a görög Értelem hangja a tagjai.

Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×