eur:
392.51
usd:
352.14
bux:
73141.98
2024. augusztus 21. szerda Hajna, Sámuel
Afrikai országokból indult illegális bevándorlók egy túlzsúfolt csónakban várják az Open Arms spanyol nem kormányzati szervezet hajóját a Földközi-tengeren, a líbiai partoktól mintegy 122 mérföldre 2021. február 12-én.
Nyitókép: MTI/AP/Bruno Thevenin

Bekeményít a brit kormány az illegális bevándorlókkal szemben

Újranyitnak két, korábban bezárt gyűjtőközpontot Kidlingtonban és Gosportban.

Új terveket jelentett be szerdán a brit kormány a csónakokon érkező menedékkérők számának visszaszorítására, egyebek mellett több embert toloncolnának ki az országból, illetve fellépnének az illegális bevándorlókat foglalkoztató munkaadókkal szemben.

Yvette Cooper belügyminiszter közölte: száz nyomozót állítanak rá arra, hogy felszámolják az illegális bevándorlókat Nagy-Britanniába eljuttató bűnszervezeteket, és a 2018-as szintre akarják emelni újra a kitoloncoltak számat. Pénzbírsággal, bezárással és peres eljárással fogják fenyegetni továbbá azokat a vállalatokat, amelyek illegális bevándorlókat alkalmaznak. A miniszter bejelentette azt is, hogy újra megnyitnak két, korábban bezárt gyűjtőközpontot Kidlingtonban és Gosportban.

"A jogszabályok fokozottabb kikényszerítésével és a kitoloncolások számának emelésével jobban ellenőrzött és menedzselt rendszert tudunk kialakítani az eddigi káosz helyett" - írta Cooper közleményében.bűnszervezet,

A júliusban megalakult munkáspárti kormány egyik első intézkedése volt, hogy elvetette a Ruandával kötött áttelepítési programot, és megkezdte az új határbiztonsági parancsnokság kialakítását. Elkezdték annak a jogszabálynak az előkészítését, amely a terrorizmusellenes fellépéshez hasonló hatáskörrel és az illegális bevándorlást segítő szervezett bűnözés elleni erőteljesebb fellépés jogával ruházza fel az új testületet.

A belügyminisztérium adatai szerint hétfőn 206 illegális bevándorló kelt át a La Manche csatornán három csónakkal és érte el a brit partokat. Ezzel az idei érkezők száma már 19 294, ami 10 százalékos emelkedést mutat a tavalyi adatokhoz képest.

Közvélemény-kutatások szerint nyolc éve először az illegális bevándorlás kezelése lett újra a legfontosabb megoldandó ügy a brit választók számára, miután július végén bevándorlók és muszlimok elleni, rasszista támadásokkal is kísért erőszakos rendbontások, zavargások robbantak ki Nagy-Britannia-szerte több településen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.22. csütörtök, 18:00
Prószéky Gábor
Széchenyi-díjas programtervező matematikus, a Nyelvtudományi Kutatóközpont főigazgatója
Zselanne elesett, Moszkva nem tárgyal többé Ukrajnával - Híreink az orosz-ukrán háborúról szerdán

Zselanne elesett, Moszkva nem tárgyal többé Ukrajnával - Híreink az orosz-ukrán háborúról szerdán

A háború eddigi egyik legintenzívebb dróntámadása érte Moszkvát, Oroszország fővárosát. A helyi vezetés 10 ellenséges drón lelövését jelentette. Ukrajna közben részlegesen elkezdte kiüríteni Szumi megye lakosságát, 45 ezer embert akarnak kihozni a térségből. Az orosz haderő megkezdte Toreck bekerítését és hamarosan elérhetik Pokrovszkot is - mindkét város Donyeck megyében található. A nap folyamán elfoglalta az orosz hadsereg az 1000 fős lakosságú Zselannét. Oroszország ma bejelentette: többé nem hajlandók tárgyalni Ukrajnával a háború lezárásáról. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború szerdai eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×