eur:
398.3
usd:
364.69
bux:
71554.39
2024. augusztus 7. szerda Ibolya
David star at blue sky - Orthodox sign as the interweaving of barbed wire. Concept for anti-Semitism, jewish memory day.Six-pointed Star of barbed wire symbol of the suffering of the Jewish people
Nyitókép: stokio / Getty Images

Durva antiszemita támadás Bukarestben

Fegyverrel fenyegettek, és származása miatt sértegettek egy gyorsétkezdében dolgozó izraeli állampolgárt a román fővárosban - közölte a bukaresti rendőr-főkapitányság.

Az eset még június 19-én történt. Az első kerületi rendőrség a vendéglő biztonsági kamerájának felvétele alapján június 20-án azonosította és őrizetbe vette a 48 éves gyanúsítottat, akitől két airsoft-fegyvert is lefoglaltak. A bíróság utólag 60 napos hatósági felügyelet alá helyezte a férfit.

A fenyegetés és lőfegyverrel való visszaélés mellett fasiszta, rasszista vagy idegengyűlölő eszmék terjesztésének gyanújával is vizsgálat indult az elkövető ellen - tudatta a bukaresti rendőrség. Az utóbbi bűncselekményt hat hónaptól öt évig terjedő szabadságvesztéssel sújtja a román büntetőjog.

Címlapról ajánljuk

A vitorlázó Vadnai Jonatán olimpiai negyedik helyezett

A megismételt éremfutamban a magyar vitorlázó sokáig az élen haladt, végül a harmadik helyet szerezte meg, és így a hatodikról a negyedik helyre lépett előre.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.08. csütörtök, 18:00
Andrásfi Tibor olimpiai bajnok párbajtőrvívó
Koch Máté olimpiai bajnok párbajtőrvívó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×