eur:
395.28
usd:
365.63
bux:
73475.88
2024. július 30. kedd Judit, Xénia
Marokkói  illegális bevándorlók másznak át a Marokkó területébe ékelődő észak-afrikai spanyol enklávé, Ceuta határkerítésén 2021. május 18-án. Egy nap alatt több mint hatezren jutottak be illegálisan Marokkóból Ceuta területére. Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök bejelentette, hogy minden szükséges eszközzel megvédi Spanyolország területi integritását, határait, amelyek egyúttal az Európai Unió külső határai is.
Nyitókép: Moszab Elsami

Tömeges szabadulás a marokkói börtönökből - királyi parancsra

Így ünnepel VI. Mohamed marokkói uralkodó.

Több mint 2400 bebörtönzött embert részesített kegyelemben VI. Mohamed marokkói király trónra kerülése 25. évfordulója alkalmából.

A marokkói igazságügyminisztérium hétfőn este közölte, hogy 2476 embernek engedték el a büntetését, vagy szüntették meg esetükben a büntetőeljárást.

A kegyelemben részesítettek között több újságíró és emberi jogi aktivista is van - közölte egy marokkói tisztségviselő az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozva.

A szóban forgó újságírók között van Omár Radi és Szulejmán Raisszúni, akiket 2023-ban ítéltek szexuális erőszak címén öt, illetve hat évi szabadságvesztésre. Radit mindemellett kémkedéssel is vádolták. Egy harmadik újságíró, Tavfik Bucsrine már 2018 óta raboskodott szintén nemi erőszak miatt. Mindhárman tagadták az ellenük felhozott vádakat és azt állították, hogy munkásságuk miatt üldözik őket.

Szerepel a listán Maáti Mondzsib történész és emberi jogi aktivista is, aki ellen pénzmosás gyanúja miatt nyomoznak a hatóságok. 2021-ben már három hónapig őrizetben volt, de a hatóságok elengedték egy 20 napos éhségsztrájkját követően.

Címlapról ajánljuk
Magyarország–Spanyolország 0-0
Férfi vízilabda élőben

Magyarország–Spanyolország 0-0

A magyar férfi vízilabda-válogatott Spanyolország ellen játssza második csoportmérkőzését a párizsi olimpián. A mi hatosunkban két mérkőzést már lejátszottak kedden, az ausztrálok 8-3-ra verték a szerbeket, a franciák 14-13-ra a japánokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×