eur:
391
usd:
359.97
bux:
73233.83
2024. július 26. péntek Anikó, Anna
Nyitókép: Pixabay

Besokalltak az ausztrál újságírók

Több száz ausztrál újságíró kezdett rendkívüli, ötnapos sztrájkba pénteken az őket foglalkoztató cégcsoport vezetőségével folytatott bértárgyalások hátterében.

A munkabeszüntetés több nagy helyi lapot érint, köztük a Sydney Morning Heraldot, az Age című újságot és az Australian Financial Review lapot, amelyek a Nine Entertainment nevű lapcsoporthoz tartoznak.

A sztrájk azután kezdődött, hogy a Nine Entertainment vezetősége nyilvánosságra hozta a csoporton belüli 90 munkahely leépítésének tervét.

A hírre újságírók százai hagyták el Sydney, Melbourne, Brisbane és Perth több újságjának szerkesztőségét.

Michelle Rae szakszervezeti képviselő azt mondta: „Az ausztrál közvélemény ezekre az újságírókra támaszkodik, hogy tájékoztassák őket, számon kérjék a kormányt, és leleplezzék a korrupciót (...), de ezt nem tehetik meg biztos munkahelyek nélkül”. Hozzátette:

„Elfogadhatatlan az, hogy a csoport arra kéri a munkavállalókat, válasszanak egy szerény béremelés és a további létszámleépítés lehetősége között”.

A világ más részeihez hasonlóan a nyomtatott újságok csökkenő eladásai és a közösségi média térnyerése az ausztrál médiában is létszámleépítési hullámokat indított el.

Címlapról ajánljuk
Megnéztük, milyen a kartonpapír ágy és a hangfürdő – a mindig nyüzsgő olimpiai faluban jártunk

Megnéztük, milyen a kartonpapír ágy és a hangfürdő – a mindig nyüzsgő olimpiai faluban jártunk

Egyre több a rendfenntartó az utak mentén, ahogy a médiabusz Párizs északi része felé halad - ebből is látszik, hogy fontos helyre, az olimpiai faluba tartunk. Ez város a városban, ahol béke honol, és egy nappal a játékok hivatalos kezdete előtt már hatalmas nyüzsgés volt tapasztalható. Helyszíni riport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.26. péntek, 18:00
Sós Csaba
a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya
Vegyes mozgások a tőzsdéken

Vegyes mozgások a tőzsdéken

Felemás hangulatban telt a kereskedés reggel Ázsiában, ezt követően pedig vegyesen mozgások látszanak az európai tőzsdéken is. Gazdasági események szempontjából ma havi amerikai PCE-adatokra lesz érdemes figyelni, ám mivel a második negyedéves adat már magában foglalta a júniust is, ez önmagában kevésbé lesz érdekes. Emellett érkezik még a Michigan Egyetem fogyasztói hangulatindexe és az 5 éves inflációs várakozásokat is megismerhetjük Amerikában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×