eur:
389.47
usd:
357.68
bux:
73375.88
2024. július 22. hétfő Magdolna
Islamic State/Iraq/Syria: A masked Islamic State soldier poses holding the ISIL banner somewhere in the deserts of Iraq or Syria. ISIL publicity image, 2015. (Photo by: Pictures from History/Universal Images Group via Getty Images)
Nyitókép: Pictures from History/Gettya Images

Szélőséges iszlamistákat akasztottak fel Irakban

Tíz férfit végeztek ki, akiket azzal vádoltak, hogy az Iszlám Állam dzsihadista szervezet tagjai voltak és "súlyos terrorista bűncselekményeket" hajtottak végre - közölték iraki biztonsági és kórházi források.

A kivégzéseket akasztással hajtották végre a dél-iraki Násziríja városának egyik börtönében. A tíz elítélt mindegyike iraki állampolgár.

Irakban a hozzáférhető hivatalos információk szerint legutóbb áprilisban hajtottak végre kivégzést, akkor tizenegy szélsőségest akasztottak fel. Jogvédők mindemellett aggodalmukat fejezték ki, hogy a hatóságok titokban jóval több embert végezhettek ki, tekintettel "az átláthatóság hiányára" az utóbbi hónapokban.

Irakban feltételezett dzsihadisták százait állították bíróság elé, és több tömeges kivégzést is végrehajtottak, mióta katonai vereséget mértek az Iszlám Állam "kalifátusára" 2017-ben.

Címlapról ajánljuk
Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Komoly erőnléti és mentális felkészülést kell végeznie Kiss Olivérnek, aki Bíró Ádámmal együtt játékvezetőként dolgozhat a párizsi olimpia kézilabdatornáján. Azt még nem tudja, hogy melyik mérkőzéseket kapják, de az biztos, hogy a magyarok csoportjában nem vezethetnek.

Joe Biden visszalépése után egyik fő szövetségesét veszítette el Olaf Scholz

A német pártok nagy része Joe Bident pártolta az amerikai elnökválasztási kampányban, az elnök visszalépése azonban új helyzetet teremtett. Az AfD szerint viszont Kamala Harris ajánlásával Joe Biden Donald Trumpnak tett "óriási szívességet".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.23. kedd, 18:00
Haranghy Csaba
a Nemzeti Vízművek Zrt. vezérigazgatója
Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Vasárnap Joe Biden bejelentette, hogy visszalép a 2024-es amerikai elnökválasztástól. A befektetők és piaci elemzők véleménye egyelőre megoszlik arról, hogy milyen hatással lesz ez a döntés a piacokra. Ami viszont biztos, hogy az ázsiai piacokon vegyes hangulatban telt a kereskedés a váratlan kínai kamatvágást követően: a vezető indexek közül csak a Hang Seng tudott pluszban zárni. Ezt követően az európai tőzsdéken határozott emelkedést láthattunk, és a Nasdaq vezetésével az amerikai tőzsdék is felpattantak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×