eur:
390.72
usd:
358.59
bux:
72899.65
2024. július 18. csütörtök Frigyes
Giorgia Meloni új olasz miniszterelnök a kormányáról tartott bizalmi szavazás előtt az olasz parlamenti felsőház, a szenátus római üléstermében 2022. október 26-án.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Claudio Peri

Csúnyán megjárta a Giorgia Melonin gúnyolódó újságíró

Ötezer eurós (majdnem 2 millió forint) kártérítés fizetésére köteleztek egy újságírónőt Olaszországban Giorgia Meloni miniszterelnök magasságára tett gúnyos közösségi bejegyzése miatt - jelentette csütörtökön a helyi média.

Giulia Cortese még 2021 októberben tette közzé a testszégyenítésnek minősített bejegyzést az X-en. A kiszabott kártérítés mellett felfüggesztett szabadságvesztéssel is sújtották az újságírót.

Az olasz miniszterelnök három éve indított pert Cortese ellen, miután az újságíró egy olyan képet osztott meg a közösségi felületen, amelyen Meloni mögé Benito Mussolini fasiszta diktátort vágták be a háttérbe.

A közösségi szóváltás során az újságíró a következőket írta:

„Nem tudsz megijeszteni, Giorgia Meloni. Végül is csak 120 centi magas vagy. Nem is látlak.”

Cortese az X-en a következőket írta a történtekkel kapcsolatban: "Az olasz kormánynak komoly problémái vannak a sajtószabadsággal és az újságírói véleménykülönbséggel".

Meloni médiajelentések szerint 163 centiméter magas.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Orbán Viktor súlyos veszélyre figyelmeztet

Orbán Viktor súlyos veszélyre figyelmeztet

Orbán Viktor miniszterelnök hivatalos angol oldalán megjelent az a jelentés, amit Charles Michelnek, az Európai Tanács elnökének címzett az elmúlt hetekben megejtett, orosz-ukrán háború lezárását célzó egyeztetéseiről. Ebben amellett érvel a kormányfő, hogy az EU-nak új fejezetet kellene indítania, hogy megteremtse a feltételeket egy ideiglenes tűzszünethez és/vagy béketárgylások megkezdéséhez.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×