eur:
390.77
usd:
357.24
bux:
72364.7
2024. július 17. szerda Elek, Endre
Nyitókép: Unsplash

Jósolt az ukrajnai háború végére a grúz kormánypárt alapítója

Az ukrajnai harcok legfeljebb még egy évig fognak tartani, illetve csak januárig, amennyiben az amerikai elnökválasztáson a republikánusok győznek - jelentette ki kedden Bidzina Ivanisvili, a Georgiában kormányzó Georgiai Álom párt alapítója.

"Az Ukrajnában dúló háború legkésőbb egy év múlva ér véget, ha pedig az amerikai elnökválasztáson a republikánusok aratnak győzelmet, úgy már januárban" - hangsúlyozta a milliárdos üzletember pártja választási kampánymegnyitóján.

Ivanisvili egyben megjegyezte, hogy amint véget érnek a harci cselekmények Ukrajnában, el fognak tűnni a nézeteltérések Tbiliszi és Brüsszel, illetve Washington között és Georgia "a globális politikai szereplők érdeklődésének teljesen más tárgyává fog válni". Mint mondta, egy éven belül alapvetően meg fognak változni a globális és a regionális érdekek, de Georgia tervei és kapcsolatai is.

Kedden a kormánypárt hivatalosan is bejelentette kampánya kezdetét az október 26-án esedékes georgiai parlamenti választásokkal összefüggésben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.17. szerda, 18:00
Navracsics Tibor
közigazgatási és területfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 17. 09:55
×
×
×
×