eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 20. szombat Illés
Nyitókép: Pixabay

Magyar turisták is meghaltak a görög kánikulában

Két magyar turista is meghalt a Thesszaloniki közelében egy nyaralóhelyen a napok óta tomboló kánikulában. Egyre több külföldi esik áldozatául a görög forróságnak.

Két magyar turista is meghalt Görögországban, Nei Pori nyaralóhelyen a héten.

Egy 59 éves nő holttestét egy gyerek találta meg a tengerben még szerdán, Csütörtökön pedig egy középkorú magyar férfi is a vízben lett rosszul.

Az áldozatok közül a középkorú magyar férfi hirtelen lett rosszul a tengerben, és már nem tudták megmenteni az életét - írja az Index a Tények hírére hivatkozva.

Egy szemtanú azt mondta a Tényeknek, hogy a mentősök csaknem fél órán át küzdöttek a turista életéért a parton, de hiába.

A másik áldozat egy 59 éves magyar nő volt, akinek egy gyerek talált rá a holttestére szerdán. A lánya azt mondta, anyja tudott úszni és szívbetegsége sem volt.

Az elmúlt hetekben már több külföldi turista is meghalt a görög forróságban, egyikük a brit tévés orvos, Michael Mosley, aki kirándulás közben lett rosszul, és akinek már csak a holttestére találtak rá.

Vizsgálják a Görögországban a szerencsétlenül járt turisták halálának okát, és szinte biztos, hogy a szélsőséges hőség nagy szerepet játszott a végzetesnek bizonyuló esetekben.

Címlapról ajánljuk

Koi Tamás: a vállalati rendszergazdák legnagyobb rémálma vált valóra, hetekig tarthat a káosz

Egy informatikai hiba okoz tömeges leállásokat világszerte. Több országban repülőtereken, bankokban, kórházakban és a médiában is problémákat jelentettek. Egy kiberbiztonsági cég egyik frissítése okozta a hibát, a hatásai pedig napokig, sőt, akár hetekig is tarthatnak – mondta az InfoRádióban Koi Tamás, a HWSW informatikai szakportál újságírója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Utolsó napjait tapossa Joe Biden kampánya? – Íme a drámai számok, amelyek visszalépésre sarkallhatják

Utolsó napjait tapossa Joe Biden kampánya? – Íme a drámai számok, amelyek visszalépésre sarkallhatják

Az elmúlt hét évtizedek óta nem látott felfordulással telt az amerikai politikában: miközben a demokraták az elnöki hivatalt elfoglaló párttársuk újraindulását igyekeztek megpuccsolni, mindent a feje tetejére állított a Donald Trump ellen szombaton megkísérelt merénylet híre. A hetek óta tartó nyomásgyakorlás a sajtóértesülések szerint az eddigi legközelebb járhat céljához, hiszen Joe Biden immáron Kamala Harris esélyeiről kérdezte tanácsadóit, és fontolgatja, hogy visszalépjen a párt 2024-es elnökjelöltségétől. Attól, amit 2020-as ellenfele épp csütörtökön fogadott el a republikánusok jelölőgyűlésén. De mit mondanak a számok, valóban ennyire tarthatatlan Biden helyzete a közvélemény-kutatások fényében? És kik indulhatnak a demokraták részéről a legnagyobb eséllyel? A nyilvános és kiszivárgott adatokat is szemügyre vettük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×