eur:
396.62
usd:
370.34
bux:
71492.81
2024. június 27. csütörtök László
Nyitókép: Unsplash

Több halálos áldozata van a török erdőtűznek

Az erős szél miatt gyorsan terjed a tűz.

Öt ember meghalt és több tucatnyi megsérült a Törökország délkeleti részén több faluban pusztító erdőtüzekben - jelentette be pénteken az egészségügyi miniszter.

Öt halott és 44 sebesült, közte tíz súlyosan sérült van két, Mardin városhoz közeli körzetben - írta Fahrettin Koca az X közösségi hálón.

Az internetes oldalakon közzétett képeken óriási tűzvész látható, amely nagy füstfelhők hátterében bevilágítja az éjszakai égboltot.

Négy mentőcsapatot és 35 mentőautót vezényeltek a helyszínre - tájékoztatott Koca.

Ali Yerlikaya belügyminiszter ugyancsak az X-en arról számolt be, hogy a tűz csütörtökön késő este keletkezett egy Diyarbakirtól mintegy 30 kilométerre délre fekvő területen, és az erős szél miatt gyorsan terjedt, öt falut érintve. Hozzátette: "Sajnos három ember Diyarbakir, kettő pedig Mardin térségében életét vesztette".

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: ez egy pimaszság az európai választókkal szemben

A versenyképesség lesz a magyar EU-elnökség egyik prioritása, a programtervezetet pedig szinte minden ország támogatja. A magyar kormány nem támogatja Ursula von der Leyen újraválasztását az Európai Bizottság élén – többek között ezekről beszélt a miniszterelnök az EU-csúcson tartott sajtótájékoztatóján.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×