eur:
390.4
usd:
359.88
bux:
0
2024. július 24. szerda Kincső, Kinga
Nyitókép: Unsplash

Több halálos áldozata van a török erdőtűznek

Az erős szél miatt gyorsan terjed a tűz.

Öt ember meghalt és több tucatnyi megsérült a Törökország délkeleti részén több faluban pusztító erdőtüzekben - jelentette be pénteken az egészségügyi miniszter.

Öt halott és 44 sebesült, közte tíz súlyosan sérült van két, Mardin városhoz közeli körzetben - írta Fahrettin Koca az X közösségi hálón.

Az internetes oldalakon közzétett képeken óriási tűzvész látható, amely nagy füstfelhők hátterében bevilágítja az éjszakai égboltot.

Négy mentőcsapatot és 35 mentőautót vezényeltek a helyszínre - tájékoztatott Koca.

Ali Yerlikaya belügyminiszter ugyancsak az X-en arról számolt be, hogy a tűz csütörtökön késő este keletkezett egy Diyarbakirtól mintegy 30 kilométerre délre fekvő területen, és az erős szél miatt gyorsan terjedt, öt falut érintve. Hozzátette: "Sajnos három ember Diyarbakir, kettő pedig Mardin térségében életét vesztette".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.24. szerda, 18:00
Perlusz László
a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége főtitkára
A Krím utolsó bástyája is találatot kapott, titokzatos fegyverrendszert lőttek ki Ukrajnában az oroszok – Háborús híreink szerdán

A Krím utolsó bástyája is találatot kapott, titokzatos fegyverrendszert lőttek ki Ukrajnában az oroszok – Háborús híreink szerdán

Az ukrán haditengerészet friss bejelentése szerint csapást mértek a kavkazi kikötőben horgonyzó Szlavjanin vasúti komphajóra. Az ukrán közlemény szerint a Szlavjanin volt a harmadik, és egyben utolsó vasúti komphajó, amely a Fekete-tengeren hajózott. Friss harctéri felvételeken dokumentálták az első, román gyártmányú APR-40 rakéta-sorozatvető megsemmisülését Ukrajnában. Az APR-40 szinte teljesen az orosz / szovjet BM-21 Grad másolata, azonban egy Ural teherautó helyett egy DAC teherautóról működik. A román rakéta-sorozatvetőket Románia, Horvátország, Bosznia és Moldova rendszeresítette a haderejében. Híreink az orosz-ukrán háborúról szerdán.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×