eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
Nyitókép: Unsplash

Beperelik a Netflixet az egyik sikersorozata miatt

Fiona Harvey szerint a Baby Reindeer sorozat valótlan képet festett róla, rossz színben tüntette fel, ezért kártérítést követel.

Fiona Harvey szerint a netflixes Baby Reindeer írója és egyben főszereplője, a skót humorista Richard Gadd róla mintázta a sorozatban látható Martha karakterét, aki zaklatja a főszereplő Donny Dunnt - írja a BBC beszámolója nyomán a 444.hu.

A nő ugyanebből az okból nem sokkal a sorozat megjelenése után már körbejárta a brit sajtót, hogy elmondja, a sorozatban bemutatott dolgok valótlanságok, még Piers Morgan műsorába is elment letagadni a történteket.

Keresetét csütörtökön nyújtotta be egy kaliforniai bíróságon, azzal érvelve, hogy a Netflix hazugságokat terjesztett róla a sorozat több mint 50 millió nézőjének.

Fiona Harvey 170 millió dollár kártérítést követel a streamingszolgáltatótól, mert szerinte a Baby Reindeerben hamis képet festettek róla, mikor elítélt bűnözőként jelenítették meg, aki zaklatásért ült.

Tagadja azt is, hogy szexuálisan bántalmazta volna Richard Gaddet, szerinte a Netflix "azért mondta ezeket a hazugságokat, mert ez jobb történet volt, mint az igazság, és a jobb történetek pénzt hoztak". A BBC-nek azt nyilatkozta, biztos benne, hogy megnyeri a pert.

A Baby Reindeer azzal indul, hogy "ez egy igaz történet", a végén pedig azzal zárul, hogy a sorozat "valós eseményeken alapul: de bizonyos karakterek, nevek, események, helyszínek és párbeszédek dramaturgiai célokból kitaláltak".

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tart előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért támogatja annyi ország Oroszországot, mi a nagyság titka, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.

Milák Kristóf nélkül is döntős a 4x100-as férfi gyorsváltó

A hetedik idővel döntős a Németh Nándor, Szabó Szebasztián, Jászó Ádám, Kós Hubert összeállítású, Milák Kristóf nélkül vízbe szálló férfi 4x100-as gyorsváltó a párizsi olimpián.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×